Szukam używanego wzmaka do zasilania SR 10 d4, 500zł do dyspozycji.
Radio: Alpina 9835, przód mid 6 u-Diemension+Pro XT2
(Słucham: Metalu, nu-metalu, metalcore)
Głownie chodzi Mi o precyzje suba, czyli coś z dużym współczynikiem tłumienia.
By ładnie zapodawał mięsko z gitar i perki.
Naprawde nie chce przekraczać tych 500zł, bo za rok i tak bedzie zmiana wzmaka prawdopodnie na proxa. Szukam czegoś do 400 ew. do 500.
Jest to D4, czyli rozumiem że nie ma sensu mostkować czegokolowiek tylko najlepiej monoblocka poszukać?
Mam na oku : ground zero gzta2500tx monoblok, czy to dobra propozycja?
Pod RE SR 10 d4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pod RE SR 10 d4
Ostatnio zmieniony sob sie 01, 2009 22:21 przez Elgardiel, łącznie zmieniany 2 razy.
Knowing is not enough, We must apply. Willing is not enough, We must do..
Alpine 9835
Sony XM3040F
u-Diemension Jr. Mid 6 + Pro XT2
Audison VR 209
Cerwin Vega 104
Alpine 9835
Sony XM3040F
Audison VR 209
Cerwin Vega 104
Taki cichociemny , możesz podać jego nazwe? Bo tak przeszukuje alledrogo za czymś ciekawym.powalla pisze:Ten GZ jest OK .
PS: sam mam takiego RE i pędzę go mono Kenwooda , niby słaby (230w rms na 2 ohmy) ale "precyzją" na głowę bije 420watowego Axtona 109 ...no a mówią że lepiej mieć nadwyżkę mocy
Ale masz racje że wszędzie radzą by wzmak był mocniejszy od przetwornika, ale milo wiedzieć że są wyjątki
Knowing is not enough, We must apply. Willing is not enough, We must do..
Alpine 9835
Sony XM3040F
Audison VR 209
Cerwin Vega 104
Alpine 9835
Sony XM3040F
Audison VR 209
Cerwin Vega 104
Nie cichociemny , tylko wieczorem nie miałem głowy do cyferek i dziś musiałem zajrzeć pod fotel aby sobie przypomnieć jakie ma oznaczenie .Elgardiel pisze:Taki cichociemny , możesz podać jego nazwe?
http://www.audiophile.pl/p/230_kenwood_kac-719
PS: sekcja niskotonowa w moim aucie jest moim zdaniem już wersją finalną ... a to komplement dla tego zestawu, bo "klocki" zmieniam często a ten RE+kac jakoś mi pasuje brzmieniowo