Witam,
Mam oryginalne radio, bodajże gamma ale w dokumentach nie mam kodu do niego. Wyciągnąłem akumulator i zastanawiam się czy będzie mi potrzebny kod do radia po ponownym podłączeniu akumulatora? Wyczytałem gdzieś w necie, że podobno w golfach po 99 r. jeśli radio jest oryginalne to po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu kod nie jest wymagany ...
akumulator a kod do radia w MK4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
potwierdzam na własnym przykładzie - Mk4 z 99 roku i kod do radia jest potrzebny tylko w przypadku wyjęcia bezpiecznika lub wymontowania samego radia, przy wyjmowaniu i wkładaniu akumulatora radio nie wymaga wpisania kodu.slaveus pisze:Wyczytałem gdzieś w necie, że podobno w golfach po 99 r. jeśli radio jest oryginalne to po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu kod nie jest wymagany ...
z powyższych wpisów widzę, że różnie to bywa, jak już włożę akumulator to napiszę jak było u mnie, dzięki za odp.
[ Dodano: 16 Paź 2009 16:03 ]
[ Dodano: 16 Paź 2009 16:03 ]
Faktycznie miałeś rację, po włożeniu i podłączeniu akumulatora radio pokazało safe i już chciałem jechać do elektronika ale po chwili pokazał się napis learn i radio zaczęło grać, wszystkie ustawienia typu zaprogramowane stacje są jak przed tym wszystkim. Dzwoniłem jeszcze do znajomego elektronika i potwierdził mi, że jeśli radio jest fabrycznie w danym aucie wsadzone to komputer sam rozpoznaje i nie ma problemu z kodem. Pozdrawiam.Sztomel pisze:potwierdzam na własnym przykładzie - Mk4 z 99 roku i kod do radia jest potrzebny tylko w przypadku wyjęcia bezpiecznika lub wymontowania samego radia, przy wyjmowaniu i wkładaniu akumulatora radio nie wymaga wpisania kodu.slaveus pisze:Wyczytałem gdzieś w necie, że podobno w golfach po 99 r. jeśli radio jest oryginalne to po odłączeniu aku i ponownym podłączeniu kod nie jest wymagany ...