PIONEER DEH-4400 BT konfiguracja bluetooth.

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

pb68
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pb68 » ndz mar 11, 2012 22:44

W ubiegłym tygodniu nabyłem radioodtwarzacz PIONEER DEH-4400 BT i nie mogę poradzić sobie z uruchomieniem funkcji Bluetooth do współpracy z telefonem (NOKIA E-52).Czy taka konfiguracja w/w radiootwarzacz+mój telefon zadziała?
Mam instrukcję obsługi ale jest tylko w j. angielskim (nie znam),czy pomógłby ktoś z forumowiczów rozwiązać mój problem.

robin

Awatar użytkownika
slaww
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: slaww » pn mar 12, 2012 11:32

Nauczyc sie angiels.

Trzeba wpisac kod i tak samo w telef. kod 0000

Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt mar 13, 2012 12:57

Jeśli będzie miał problem z obsługą książki adresowej i zawiesi się na pobieraniu to trzeba zrobić upgrade oprogramowania. Tzn jeśli po klepnięciu Yes na pobieranie książki się zawiesza i nic się nie dzieje
W nokii wpisz urządzenie jako autoryzowane to będzie się łączyć z automatu.
Ja mam Deh-600BT i zdziała bez problemu. Miałem tylko początkowe błędy z połączeniem z nokią. Upg oprogramowania radia i działa od 1,5 roku. Co ciekawe aktualizacja polega na przesłaniu pliku graficznego na radio za pomocą bt...

Moje radio potrafi przełączać utwory na nokii więc Twoje będzie miało podobnie.

pb68
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: PIONEER DEH-4400 BT konfiguracja bluetooth.

Post autor: pb68 » śr mar 14, 2012 21:59

jhosef pisze:Jeśli będzie miał problem z obsługą książki adresowej i zawiesi się na pobieraniu to trzeba zrobić upgrade oprogramowania. Tzn jeśli po klepnięciu Yes na pobieranie książki się zawiesza i nic się nie dzieje
W nokii wpisz urządzenie jako autoryzowane to będzie się łączyć z automatu.
Ja mam Deh-600BT i zdziała bez problemu. Miałem tylko początkowe błędy z połączeniem z nokią. Upg oprogramowania radia i działa od 1,5 roku. Co ciekawe aktualizacja polega na przesłaniu pliku graficznego na radio za pomocą bt...

Moje radio potrafi przełączać utwory na nokii więc Twoje będzie miało podobnie.
Zrobiłem jak napisałeś w swoim poście.Wszystko działa i jest OK.Wielkie dzięki :D
Temat zamykam.

robin

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » czw mar 15, 2012 15:56

pb68, a tak z ciekawości: jedziesz na mikrofonie wbudowanym czy zewnętrznym?

Jeśli na wbudowanym to załóż zewnętrzny. Zupełnie zmienia się stopień zadowolenia z zestawu:)

Ma mam go na słupku A. Tylko po podpięciu musisz go wybrać w MENU. U mnie na wyłączonym radiu naciskam dżojstik do czasu wejścia w menu. Wówczas zmieniam: Microphone z "Int" na "ext". Dużo lepiej mnie słychać.

pb68
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pb68 » ndz mar 18, 2012 00:06

jhosef,mój zestaw posiada zewnętrzny mikrofon po testach jakie ostatnio zrobiłem (dzięki Twojej pomocy) działa bez zarzutu.Mikrofon umiejscowiłem w okolicy oświetlenia wewnętrznego przy lusterku wstecznym.Pozdrawiam

robin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”