Witam,
niedawno zakupiłem mojego kolejnego Golfa i nadeszła chwila na montaż radyjka. Radio to Pioneer 1500ubb. Wszystkie kabelki mam już podłączone i radio ładnie gra i trzyma pamięć jak należy.
Niestety mam problem ponieważ nie można go wsunąć do końca radiator radia wraz z kablami kostki radia dotyka na środku fabrycznego plastiku kieszeni z okrągłym otworem.
Czy moge ten plastik poprostu jakoś wyciać lub wyłamać? Czy radio i półeczka nad radiem nie beda mi wtedy latać i trzeszczeć???
Radio z góry wygląda tak:
Radio Pioneer 1500ubb nie wchodzi do końca w Mk4. Pomocy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Ostatnio zmieniony pt mar 01, 2013 13:51 przez pejkson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Radio Pioneer 1500ubb nie wchodzi do końca w Mk4. Pomocy
Kolego, bądź dokładny i cierpliwy Musi wejść bez wycinania, czy łamania. Jak nie będziesz mógł sobie poradzić w konwencjonalny sposób, to ja wykręciłem całą półeczkę, zamontowałem radio i włożyłem z powrotem już z zamontowanym radiem a u mnie doszło jeszcze 3 pary RCA, więc łatwo nie było
Jak wcisnę do końca to ten radiator, który z pewnością się mocno nagrzewa dotyka tego plastiku a kable wychodzące z kostki są mocno zagiete o ile nie przykleszczone radiatorem i mam obawy czy mi sie tam coś nie stopi
-
- Forum Master
- Kontakt:
Myślę, że nic się nie stanie (nikt z nas nie wie, jak te kable się poukładają w naszych autach bo ciężko tam zajrzeć po montażu ). Aż tak on się nie nagrzewa, także bez obaw.
Problemem były kable wychodzące z radia to przez nie mogłem dosunąć radia, pomogło wycięcie klina w tym czarnym plastiku z otworem (brzeszczot i ok 5 min piłowania;)). Teraz kable mają dość miejsca i zaginają się za tym plastikiem a nie przed i wszystko cacy:)
ps. trudniejsze z bedzie wyciaganie teraz radia ponieważ pewnie zakleszczy sie w tym klinie przejsciówka iso.
Jeśli ktoś usuwał całkiem ten plastik z tyłu to proszę o kontakt? Czy radio i półka są wtedy stabilne?
ps. trudniejsze z bedzie wyciaganie teraz radia ponieważ pewnie zakleszczy sie w tym klinie przejsciówka iso.
Jeśli ktoś usuwał całkiem ten plastik z tyłu to proszę o kontakt? Czy radio i półka są wtedy stabilne?
Ja wyje ten caly plastik.Bez tego plstiku potrzeba troche ginastyki przy wiekszej ilosci kabli.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12