mk2 1.6pn duszenie szarpanie brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam mam problem z moim golfem mk2 ja mu opur gazu a on nie przyspiesza dodam ze jak bym dodawał gazu pomału stopniowo to bedzie przyspieszał kiedy dam opur dusi go szarpie i nie idzie jak cza prosze o pomoc dodam jeszcze ze jak jade na lpg moge dawac opur i idzie jak złoto auto to mk2 1.6pn 91 .strach wyprzedzać pomocy!!!!!!!!!!
Jam mam ten sam problem tyle ze nie mam LPG Zamówilem sobie wlasnie nowe przewody WN i wymienie w poniedzialek. Mam nadzieje ze to pomoze. Sprawdz jeszcze kopółke czy nie wymaga wymiany oraz filtr paliwa. Czytalem w innym temacie ze takie szarpanie moze byc wywolane tym ze w baku jest malo wahy. Ale to wykluczam poniewaz nawet jak zalalem 1/2 zbiornika to dalej to samo. Problem ten bynajmniej u mnie wystepuje wowczas gdy mam optymalna temp. silnika 60-70'.
Miałem ostatnio podobnie w Golfie mojej kobiety.
Po pierwsze, tankuj więcej benzyny a nie tylko za 20,- zł.
Po drugie, zalej raz do pełna i dodaj specyfiku do czyszczenia wtrysków. Najlepiej przed tym zabiegiem wymienić filtr paliwa.
Po trzecie pisze się "opór".
EDIT: Właśnie zauważyłem że ktoś tu uprawia archeologię...
Po pierwsze, tankuj więcej benzyny a nie tylko za 20,- zł.
Po drugie, zalej raz do pełna i dodaj specyfiku do czyszczenia wtrysków. Najlepiej przed tym zabiegiem wymienić filtr paliwa.
Po trzecie pisze się "opór".
EDIT: Właśnie zauważyłem że ktoś tu uprawia archeologię...
-
- Nowicjusz
Sprawdź nastawnik przesłony wstępnej. To ten po lewej stronie gaźnika(stojąc przed maską) w kształcie walca, sterujący tą górną klapką. Może coś nie łączy, a może po prostu padł. Miałem tak ostatnio, myślałem, że pompa, że za mało paliwa, a wyszło, że odłączył się właśnie nastawnik.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Albo odłączony ten nastawnik, jak pisał lukaszz1231, albo nie łączy kostka potencjometru, lub uszkodzony potencjometr przepustnicy. Pisałem o tym na forum co najmniej kilka, jak nie kilkanaście razy, ale widać nie każdemu się chce tego poszukać...