Golf Mk2 1.8 brak iskry
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf Mk2 1.8 brak iskry
no to chociaż jakąś żaróweczkę np. postojówkę tylną z kabelkami załatw i tą żarówką sprawdź. Tylko wtedy nie podłączaj tego pod wtyczkę od aparatu zapłonowego, bo możesz coś uszkodzić. Najlepiej jednak kup miernik, nawet najtańszy jaki się da - max 30zł wydasz, a nawet za 15 widziałem.
-
- Nowicjusz
Golf Mk2 1.8 brak iskry
W sumie to ja może bym dał rade tylko problem tkwi w tym że auto stoi u mojego ojca na podwórku i jest to starszy facet który nie da rady tego posprawdzać,robi co może a ja to opisuję ponieważ jestem daleko od niego aktualnie.Więc zależy mi na diagnozie bez używania tych mierników .....jeśli można oczywiście ....
A i jeśli ktoś może niech mi pokaże umiejscowienie tego modułu dokładnie na zdjęciu bo tata nie potrafi go znaleźć ..
A i jeśli ktoś może niech mi pokaże umiejscowienie tego modułu dokładnie na zdjęciu bo tata nie potrafi go znaleźć ..
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf Mk2 1.8 brak iskry
No to żarówką - tak jak pisałem - stara metoda, także ojciec da radę na pewno. Moduł jest pod plastikiem na podszybiu, od strony kierowcy - otwierasz maskę i przy zawiasie maski, od strony kierowcy.
Golf Mk2 1.8 brak iskry
borykam sie prawie ze ztakim samym problemem tylko ze w 1,3 u mnie jest tak ze samochód jak jest zimny to zapali podjade z 300-600m i gasnie nie ma iskry postoi troche i cnów jest iskra zapali podjade 300-600m i znów gasnie i nie ma iskry kupiłem cewkie wymieniłem no i udało pdjechac sie kilometr i znóe\w to samo, co to może być
-
- Nowicjusz
Re: Golf Mk2 1.8 brak iskry
U Ciebie to może kolego czujnik Halla ? Nie wiem moje auto dalej stoi wymieniony czujnik Halla Cewka ........
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Golf Mk2 1.8 brak iskry
kolega lukasfenix ma rację to wina modułu tez miałem taki przypadek u kolegi padł moduł i finał iskry nie było
załamka:(
-
- Nowicjusz
Golf Mk2 1.8 brak iskry
Kolego tak jak napisałem wyżej,tata zaprowadził auto do mechanika postał tam dwa dni po czym zadzwonił że już naprawiony.sebastian3214 pisze:kolega lukasfenix ma rację to wina modułu tez miałem taki przypadek u kolegi padł moduł i finał iskry nie było
Okazuje się że walnięte były jakieś dwa przekaźniki,ale sam nie wiem jakie bo tata nie dopytał:(