Golf nie zapala

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ironkorn
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Golf nie zapala

Post autor: ironkorn » wt lis 22, 2011 19:43

Witam was. Mam taki problem posiadam Golf 2 1.8 GX 90km.I stal on przed domem jakis czas ok 2 tygodnie bez zapalania.Poniewaz bylem na L4.
I moj problem polega na tym ze dzis go chcilem odpalic ale nic z tego nie wyszlo.Zawsze odpalal bez broblemu.Dolalem 5 litrow benzyny naladowalem akumultor i nic.
Rozrusznik kreci i i dwa moze 3 razy mi zalapal tak jakby juz mial zaplic ale sie nie udalo recilem nim az sie akumulator rozladowal.
Co mozna sprawdzic i co trzeba by bylo zrobic zeby normalnie zapalil?

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Golf nie zapala

Post autor: jackyz » wt lis 22, 2011 20:52

Sprawdź pierwsze czy pod kopułką nie zebrała się wilgoć.

Jacek

ironkorn
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Golf nie zapala

Post autor: ironkorn » wt lis 22, 2011 22:59

Ok jutro to sprawdze i ja przy okazji wyczyszcze.A jezeli to nie pomoze to czy moze to byc wina ze gdzies nie dochodzi napiecie bo np zasniedzialy koncowki i nie ma styku?

spiderekkk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Golf nie zapala

Post autor: spiderekkk » śr lis 23, 2011 01:13

Witam. mam podobny problem tylko moj stal okolo miesiac, przedtem palil i pochwili zdychal. a teraz wogle juz niechce odpali. tez sprawdze kable i kopulke. A czy moze byc inna przyczyna ze niechce odpalic na zimnym?

Z góry dziękuje

--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;

suchy1979
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf nie zapala

Post autor: suchy1979 » śr lis 23, 2011 10:28

Sprawdź czy po odpaleniu kluczyka słychać dźwięk pompki paliwa w baku. Przez jakąś sekundę wyrównuje ona ciśnienie i wtedy słychać charakterystyczne lekkie buczenie. Może być zasyfiony filtr paliwa lub przewody. Jeśli długo jeździłeś z małą ilością paliwa mogło dojść do spalenia pompy, lub do zapowietrzenia przewodów. Oprócz tego oczywiście należy sprawdzić, w jakim stanie są styki i palec pod kopułką zapłonu, kable WN, świece. Kiedy ostatnio wymieniałeś te elementy?

ironkorn
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Golf nie zapala

Post autor: ironkorn » śr lis 23, 2011 17:41

Odpalil.Wzialem suszarke do wlosow i dmuchalem cieplym powietrzem na kopolke aparat zaplonowy cewke i wtryski co sa kolo filtra.Moze byla za duz wilgoc i nie bylo iskry.Sproboj tak jak ja moze Ci sie uda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”