Jak w temacie, na wolnych chodzi normalne czy zimny czy ciepły, odpala też normalnie. Problem pojawia się przy dodawaniu gazu: nie wchodzi na obroty i gaśnie. Na LPG bez tych objawów.
Sprawdziłem czujnik położenia przepustnicy, i nie jestem pewien czy jest OK, silnik na wolnych obrotach po jego odpięciu powinien chyba zgasnąć, a nie gaśnie. Nie mniej na wolnych jest zwarty a po wychyleniu przepustnicy ma przerwę.
1.3 NZ nie wchodzi na obroty, wolne normalne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik jest ok sprawdź czy klapka w przepływomierzu się nie zablokowała
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to raz a dwawładek111 pisze:Czujnik jest ok sprawdź czy klapka w przepływomierzu się nie zablokowała
pamiętam że jak przepływomierz odłączałem to chodzi na wolnych obrotach a po dodaniu gazu gasł
Sprawdź czy wtyczka i przewody przy przepływomierzu są ok. Ewentualnie jeśli jest ok to otwórz przepływomierz i zobacz czy potencjometr nie jest zużyty (taka folia z wtopionym miedzianym paskiem)
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
Dzięki bardzo, faktycznie jeden z przewodów przepływomierza nie miał styku. I znowu śmiga ja trzeba.