witam. Chciałem zapytać do czego sa te śruby.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mi się wydaje że ta z prawej to jest od obrotów a ta z lewej??????
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie widzę obrazków
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Są tylko dwa wkręty regulacyjne jeden od składu mieszanki w przepływomierzu i drugi od obrotów w kółku z pierwszej fotki, reszta nie wiem po co pewnie tylko coś mocują nie ruszaj ich.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: witam. Chciałem zapytać do czego sa te śruby.
Zgadza się, ale ta druga śrubka wskazana przez kolegę nie jest śrubą mocującą, śrubą tą regulujesz jałowe otwarcie przepustnicy po za linką gazu, wkręcając ją otwiera się już przepustnica, co za tym idzie większe obroty biegu jałowego.Paweł Marek pisze:Są tylko dwa wkręty regulacyjne jeden od składu mieszanki w przepływomierzu i drugi od obrotów w kółku z pierwszej fotki,
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie wiem za dobrze może mi wyjaśnij, przecież podnoszenie obrotów polega właśnie na podnoszeniu przepustnicy, o co w tym biega po co dwie?
zgadza się ta druga jest od obrotów bo ją wykręciłem trochę i samochód nabrał obrotów. A jak ustawić przepływomierz???? bo mam 2 i każdy był inaczej ustawiony. Samochód spala tak z 10 litrów pb na 100km a gazu 12-13
Przepływkę można ustawic na dwa sposoby świecą diagnostyczną colortune albo na analizatorze spalin gdzie dokładniej można tego dokonać.
Jeśli spala Ci za dużo to sprawdź sobie sondę lambda oraz sam przepływomierz tutaj masz https://plus.google.com/photos/11714249 ... 7615441785 link jak ogarnąć przepływkę i takie tam
Jeśli spala Ci za dużo to sprawdź sobie sondę lambda oraz sam przepływomierz tutaj masz https://plus.google.com/photos/11714249 ... 7615441785 link jak ogarnąć przepływkę i takie tam
Kup sobie za 3 dychy nawet, to jest przydatne często cacko, a jak coś to po prostu pożycz sobie od kogoś, sonde lambda też miernikiem trzeba sprawdzić.