na zimnym odpala miodzio, a na ciepłym to tylko na pych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
przy odparowywaniu wilgoci jeszcze gorzej powinien wcale ni odpalić a na pych zapala
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- tomcio06750
- Użytkownik
ja bym przyjrzał się czujnikowi położenia wału skoro na zimnym pali od strzała a na ciepłym ciężko, panowie na prosty sposób myślenia gdyby uszkodzone były by przewody czy wilgoć by się gdzieś zebrała to na zimnym byłby prędzej problem uruchomić silnik niż na ciepłym a poza tym jeśli przewody czy aparat miałyby jakiekolwiek przebicie to by nie równo silnik pracował, wiec ja bym zaczął od czujnika położenia wału oraz cewki zapłonowej bo być może się już kończy i potrafi w taki sposób właśnie się okazać,a to że pali na pych to miałem tak kiedy miałem słabą masę silnika z karoserią kręciłem rozrusznikiem do wyczerpania AKU i nic...na pych od razu okazała się luźna masa silnika z karoserią....
teraz juz jak narazie odpala normalnie, problem tkwi chyba w elektronice auta, gdyż po wyjeciu akumulatora na 1 dzien zaczął normalnie palic. komputer sie chyba zresetował i błąd zniknął