Witam, mam następujący problem. Po wymianie płynu chłodniczego na płyn Borygo Winter silnik utrzymuje temperaturę 100*C na postoju, przed wymianą wszystko było okej czyli miał wtedy 90*C. Termostat jest sprawny, dolny wąż od chłodnicy gorący oraz mam założony nowy czujnik temperatury podający temperaturę na zegary.
Silnik to 1,6 o oznaczeniu PN 70KM.
Poradźcie coś
przegrzewa się po wymianie płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
A dobrze układ odpowietrzyłeś i czy włącza się wentylator? Ten czujnik to zmieniałeś razem z wymianą płynu czy wcześniej?
tak, układ był odpowietrzany prawidłowo
czujnik wymieniony zaraz po wymianie płynu, bo na starym czujniku, który wcześniej działał bez zarzutu temperatura wynosiła ok.70*C i samoczynnie spadała
przed chwilą jeździłem autem, fakt zagrzało się prawie do 100*C ale już teraz wentylator się załączył, czyli problem samoczynnie zniknął
nie mam pojęcia o co chodziło wcześniej
czujnik wymieniony zaraz po wymianie płynu, bo na starym czujniku, który wcześniej działał bez zarzutu temperatura wynosiła ok.70*C i samoczynnie spadała
przed chwilą jeździłem autem, fakt zagrzało się prawie do 100*C ale już teraz wentylator się załączył, czyli problem samoczynnie zniknął
nie mam pojęcia o co chodziło wcześniej
-
- VWGolf.pl Killer
poprostu był układ jeszcze zapowietrzony
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11