Auto nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Auto nie odpala
Witam. Od paru miesiecy jestem posiadaczem Golfa 3 2.0 8v GTI silnik ady. Od początku stycznia auto stoi na podworku i zaczeła sie katastrofa
Auto przestało odpalać kreci na 1-2 sekundy do tysiaca obrotow i gaśnie wymieniłem świece, przewody, koplułke, palec, cewke i nic problem tkwi dalej auto jak sie zachowywało tak sie zachowuje a ja nie wiem juz co mam robic Moze to jakieś czujniki popadały nie wiem Pomóżcie
Auto przestało odpalać kreci na 1-2 sekundy do tysiaca obrotow i gaśnie wymieniłem świece, przewody, koplułke, palec, cewke i nic problem tkwi dalej auto jak sie zachowywało tak sie zachowuje a ja nie wiem juz co mam robic Moze to jakieś czujniki popadały nie wiem Pomóżcie
Auto nie odpala
Witam wszystkich serdecznie.Nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego ze tak powiem popiołem się tutaj bo tez mam problem z odpaleniem auta. Posiadam od jakiegoś roku Golfa 3 z 93 roku z silnikiem 1,6 ABU Jakieś 7 tys km temu zostały wymienione wszystkie filtry,pasek rozrządu,kopułka,palec,czujnik temperatury,czujnik HALLA,cewka,komplet świec,akumulator, i kable,z powodu falujących obrotów został tez wymieniony silniczek krokowy.I pewnego dnia dokładnie dwa tygodnie temu wróciłem z pracy wjechałem na podwórko zatrzymałem się chcąc wrzucić wsteczny bieg by wjechać do garażu,trzymając nogę na wduszonym pedale sprzęgła auto zgasło i od tamtej pory nie odpala.Iskra na świecach jest ładna niebieska,świece są okopcone,pompka w zbiorniku działa do wtrysku dochodzi paliwo i ładnie rozpyla,wężykiem powrotnym wraca paliwo,jak golfik zostanie zalany od góry tez nic się nie dzieje,Wczoraj wieczorem poszedłem jeszcze go troszkę pomęczyć i jak go kręcę to tak jak by chciał odpalić ale czegoś mu jeszcze brakuje.proszę o pomoc i pozdrawiam
Re: Auto nie odpala
mirek87 pisze:spróbuj odpalać na benzynie, sprawdź przekaźnik pompy paliwowej.
auto krece na benzynie i nie pali a z gazu nie mam co marzyc bo mam taki mały kwadratowy przełacznik i to jest chyba pol automat. Pompa i cos jeszcze było robione tak mi mowił poprzedni własciciel auta przy zakupie
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Auto nie odpala
karol91, to podmien sobie kolego sterownik zobacz co sie bedzie działo i sprawdź immo jesli masz
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
majekMK2 pisze:karol91, to podmien sobie kolego sterownik zobacz co sie bedzie działo i sprawdź immo jesli masz
jaki sterownik?? to dziadostwo od gazu? byłem u gazownika jeszcze jak auto jeździło i powiedział mi ze to trzeba cała wiazke nowa robic
Auto nie odpala
Był dzisiaj u mnie mechanik bawił sie z autem ze 3 godziny sprawdzał wszystko iskra jest benzyne podaje ładnie diagnoza padła czujnik połozenia wału korbowego jutro ma mi go przywieźć i ząłozyc zobaczymy czy auto ozyje
Witajcie - nie chce spamowac i zakladac u Was nowego tematu więc podepnę się tutaj.
Chodzi o nieodpalnia autka
Autko - Golf 2 silnik 1.6 benzyna z 1990 roku. Stare ale do tej pory jary. Jezdze nim od wrzesnia , chodzil bez zarzutów. W mrozy do - 20 stopni odpalał na dotyk. Problem pojawił sie w styczniu gdy dowaliło raz i -28 , od tego czasu same problemy. Rozrusznik zdechl - wymiana na uzywany auto chodziło ale inaczej , kręcił bardzo mocno jakby za mocny był i dalej tak kręci ale autko odpalało. Z kazdym dniem dłuzej trzeba bylo krecic , niewiele bo z 1 sekundy zrobily sie dwie , po paru tygodniach trzy az wreszcie pod koniec lutego kilkuktrotne kręcenie. Znajomy wymienił mi swiece i cewke ale to nie pomogło . Teraz , jesli odpala to tylko na zimnym silniku. Na cieplym po jezdzie juz praktycznie w ogole. Doszedł do wniosku , ze to przepustnica lub jej sterownik bądz cały gaznik - jest popsuty , raz odpali a 30 razy nie. Zrobil mi taki myk - zdją filtr powietrza - trysnał benzyną i kazał mi krecic - autko odpalilo bez problemu. JEdnak samemu tak nie dam rady zrobic a chce zeby bylo to sprawne.
Czytalem juz dzis duzo tematów na forum , czytając o tym , iz po nagrzaniu silnika puchną tłoki i na cieplym nie odpali - przerazilem się , nie stac mnie na nicc innego jak naprawa tego auta i to za góra 400 - 500 zł. Ehh
Objawy są u niego takie
-Przy gazniku "brzęczy" po wlaczeniu stacyjki i po wyłączeniu stacyjki brzeczy chwilke i przestaje.
-Rozrusznik kręci i kreci i kreci ale nie zapala - czasem zapali ale nie wiem od czago ale to raz na 30 razy i tylko na zimnym jak postoii z 12 ponad godzin.
-Iskry na swiece idą z cewki
Jesli mi ktos pomoze z jakąś trafną radę bede super wdzięczny.
Chodzi o nieodpalnia autka
Autko - Golf 2 silnik 1.6 benzyna z 1990 roku. Stare ale do tej pory jary. Jezdze nim od wrzesnia , chodzil bez zarzutów. W mrozy do - 20 stopni odpalał na dotyk. Problem pojawił sie w styczniu gdy dowaliło raz i -28 , od tego czasu same problemy. Rozrusznik zdechl - wymiana na uzywany auto chodziło ale inaczej , kręcił bardzo mocno jakby za mocny był i dalej tak kręci ale autko odpalało. Z kazdym dniem dłuzej trzeba bylo krecic , niewiele bo z 1 sekundy zrobily sie dwie , po paru tygodniach trzy az wreszcie pod koniec lutego kilkuktrotne kręcenie. Znajomy wymienił mi swiece i cewke ale to nie pomogło . Teraz , jesli odpala to tylko na zimnym silniku. Na cieplym po jezdzie juz praktycznie w ogole. Doszedł do wniosku , ze to przepustnica lub jej sterownik bądz cały gaznik - jest popsuty , raz odpali a 30 razy nie. Zrobil mi taki myk - zdją filtr powietrza - trysnał benzyną i kazał mi krecic - autko odpalilo bez problemu. JEdnak samemu tak nie dam rady zrobic a chce zeby bylo to sprawne.
Czytalem juz dzis duzo tematów na forum , czytając o tym , iz po nagrzaniu silnika puchną tłoki i na cieplym nie odpali - przerazilem się , nie stac mnie na nicc innego jak naprawa tego auta i to za góra 400 - 500 zł. Ehh
Objawy są u niego takie
-Przy gazniku "brzęczy" po wlaczeniu stacyjki i po wyłączeniu stacyjki brzeczy chwilke i przestaje.
-Rozrusznik kręci i kreci i kreci ale nie zapala - czasem zapali ale nie wiem od czago ale to raz na 30 razy i tylko na zimnym jak postoii z 12 ponad godzin.
-Iskry na swiece idą z cewki
Jesli mi ktos pomoze z jakąś trafną radę bede super wdzięczny.
Auto nie odpala
może tak zacząć od podstaw jak wymiana filtra paliwa
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Auto nie odpala
Po paru dniach odpalania samochodu zauwazylem jedną rzecz - przekrecam stacyjke i jak "brzęczy" w okolicach pod gaznikiem , nie odpali. Przekrecam stacyjke i jak nie "brzećzy" odpala od kopa.