golf 3 1.8 75km jednopunkt brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam problem z moim golfem. A mianowicie totalny brak mocy. Do setki 26 sekund. Był 2x silnik wymieniany i na każdym bylo b podobnie jeśli chodzi o moc. Sprawdzałem błędy podpinając pod kompa i wyszło kilka np czujnik temperatury, lambda, halla i oleju. Powymieniałem je i jest ok ale auto niewiele przybrało na sile. Koła się toczą w porządku. Nie ciężko. Komputer był wymieniany na próbę i też nic nie dało więc komp w porządku. Dodam że auto posiada gaz. Silnik który pracuje w golfie wcześniej nie wąchał gazu tak że bardzo styrany nie powinien być. Na gazie do 100 rozpędza się w 32 sekundy. Filtr powietrza nowy, kable zapłonowe nowe, świece też. PROSZĘ POMÓŻCIE.
-
- Nowicjusz
Dodam że katalizator wyciągnąłem i też rewelacyjnej poprawy nie ma. A spaliny w porządku wylatują z wydechu.
-
- Nowicjusz
I na znakach wszystko ustawione tzn rozrząd i od lampy zapłon. Dałem 8 stopni.
-
- Nowicjusz
Re: golf 3 1.8 75km jednopunkt brak mocy
Zamykam temat. Przyczyna okazała się taka że jest to identyczny golfowski silnik nie do rozpoznania o pojemnosci 1.6 sprawdzał mechanik po numerach. Zmieniłem komputer i jest ok. 18s do setki. Pozdrawiam!