Brak reakcji na pedał gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich Forumowiczów Panowie mam pewien problem jadąc dziś do pracy zatrzymałem się w sklepie golfa zostawiłem odpalonego pod sklepem wróciłem wsiadam a tu zero reakcji na pedał gazu do tego obroty spadły na jakieś 300-600 silnik to 2.0 8v 2e sprwadzałem już tps przepływomierz wszystkie kable iskre ciśnienie sprężania ustawienie rozrządu ustawienie zapłonu cały dolot wszystko jest ok dodam że golf ma lpg i na lpg jest to samo gaz wciskam do dechy a silnika nie przydławi ani obroty nie wzrosną cały czas te same podpinałem go pod kompa wyszedł jeden błąd czujnik spalania stukowego skasowałem go i więcej się nie pokazał proszę o jakieś porady bo mi już ręce opadają Pozdrawiam i z góry Dziękuje
przepustnica sprawdzona??pracuje przy ruszaniu pedałem gazu??
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
tak to było na pierwszym miejscu jutro jeszcze spróbuje go uruchomić na plaku bo to chyba jedyne wyjście żeby sprawdzić czy to wina elektryki czy silnika no i jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to wydech zatkany ;/ ale powinno go przydławić chociaż a tu nic zero reakcji na pedał
-
- Nowicjusz
nic na plaku zero reakcji dalej ma ktoś jakieś może pomysły co by to mogło być ?
pomierzył bym kompresję...nic mi nie przychodzi do głowy ,jak na plaku nie reaguje to znaczy że coś głębiej.A na tych wolnych chodzi w miarę równo??jak zapalisz i pracuje sikasz plakiem i nie podnoszą sie??
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
tak chodzi równo wczoraj coś tam reagować na wciśniętym gazie na full trzyma te swoje 400-500 obrotów jak mu odpuszczę to zgaśnie czasami podniosą mu się obroty i tak jak by chciał już wskoczyć na te 900 ale odrazu spadają już wszystkiego próbowałem kompresje ma w miare dobrą wydaje mi się bo wczoraj sprawdzałem palcem czy ona wogóle jest bo nie mam czym zmierzyć dziś będę musiał pożyczyć a nie to jedynie do głowicy trzeba zaglądnąć może zawory sie jakoś pozawieszały albo popychacze chydrauliczne dają w kość.. nie wiem ręce mi opadają
a próbowałeś odłączyć czujnik temp??kiedyś miałem podobnie w audi 80
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
nic zero reakcji odpinałem każde czujniki po kolei i nic ale co jest ciekawe żadnych błędów ni wywala na kompie a powinno automatycznie pokazać błędy czujników które wypinałem zagatka jak hu. z tym autem
-
- Nowicjusz
Znalazłem przyczynę zerwało klina na rozrządzie na małej zębatce ale dzięki za pomoc
myślałem o sprawdzeniu rozrządu ale te równe wolne obroty mnie wybiły z taktu
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr