Zbiornik paliwa od golfa 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sgrodnicki
- Użytkownik
Witam serdecznie
Mam mały problem. Aktualnie jestem w trakcie swapa i mam mały problem. Posiadam golfa 1.6 na gaźniku, nie ma pompki paliwa, a chcąc cokolwiek zdziałać potrzebuje pompki elektrycznej. Chciałbym poprosić was o informacje czy bak z golfa 3 będzie pasował do golfa 2?
Pozdrawian
Mam mały problem. Aktualnie jestem w trakcie swapa i mam mały problem. Posiadam golfa 1.6 na gaźniku, nie ma pompki paliwa, a chcąc cokolwiek zdziałać potrzebuje pompki elektrycznej. Chciałbym poprosić was o informacje czy bak z golfa 3 będzie pasował do golfa 2?
Pozdrawian
-
- Nowicjusz
- sgrodnicki
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
NIestety nie mam porównania. Ale myślę że uda Ci się znaleźć coś odpowiedniego. Najważniejsze żeby wydajność takiej pompki była odpowiednia.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Ja u siebie mam chyba z mkIII, już nie pamiętam jak to było, bo ja przekładki osobiście nie robiłem, ale wydaje mi się że bak siada normalnie do mkII. Jak będziesz potrzebował to zrobię foto
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- sgrodnicki
- Użytkownik
Mam zamówioną pompkę 4 bar, w poniedziałek powinna być, wtedy będziemy kontynuowali temat. Dziękuję
- sgrodnicki
- Użytkownik
Bak pasuje normalnie z Golfa III. Temat był sporo razy poruszany przy okazji swapa na ABF'a czy 1.8T..
sgrodnicki, zewnętrzna pompa jeżeli brak pompy wspomagającej w zbiorniku to nie zadziała . Zakładaj zbiornik z mk3 pompę paliwa 3 bar również z mk3 ABF ,2E ADY .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- sgrodnicki
- Użytkownik
Chociaż paliwo pompuje, to samochód nie chodzi, będę musiał ogarnąć ten bak z golfa 3
Re: Zbiornik paliwa od golfa 3
Witam,
czy orientuje się ktoś czy zbiornik Paliwa z toledo abf podejdzie do golfa 1.6 pn? Bo zabieram się
Już nie długo za swapa i nie wiem czy zbiornik podejdzie czy lepiej ogarnąć z mk3 i zamówić pompkę
Od Vr6 ?
czy orientuje się ktoś czy zbiornik Paliwa z toledo abf podejdzie do golfa 1.6 pn? Bo zabieram się
Już nie długo za swapa i nie wiem czy zbiornik podejdzie czy lepiej ogarnąć z mk3 i zamówić pompkę
Od Vr6 ?
- PAPAYOS
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bak z golfa MK3 pasuje do golfa MK2 bez problemu. Proponuje od benzyny, bo od diesela może mieć inne gniazdo na pompkę i pływak... Koszt na szrocie to ok 50 zł. Więc nie kombinuj z toledami albo innymi cudakami. Bierzesz zwykły bak od benzynowego MK3 i pompka od VRa pasuje...
Co konkretnie chcesz zrobić?Michu889 pisze:Bo zabieram się Już nie długo za swapa i nie wiem czy zbiornik podejdzie czy lepiej ogarnąć z mk3 i zamówić pompkę Od Vr6 ?
https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313