Witam panowie i panie zwracam się do was z prośbą o pomoc gdyż mam problem z moim MK3 mianowicie chodzi o to że a) po odpaleniu obroty wahają się miedzy 800 a 1000 nie raz zdarzy się że zgaśnie na biegu jałowym b) podczas jazdy wszystko git auto jedzie tak jak powinno nie dławi nie muli itd . Tylko podczas hamowania do zera np: na skrzyżowaniu , światłach po wciśnięciu sprzęgła obroty spadną i auto gaśnie nie mam już pomysłu co to może być czytałem różne wątki na różnych forach i dalej borykam się z tym problemem liczę na waszą pomoc drodzy Formowicze dodam że wymieniłem już kable WN , kopułkę , palec , świece i problem występuje nadal . Zaczęło się tak dziać kilka dni po zakupie gdy wsadziłem nowe kable WN ponieważ stare miały przebicie co prawda na starych kablach auto miało obroty poniżej 1000 w granicach 750/850 ale nie gasło . Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc nie jestem mechanikiem nie znam sie za bardzo na samochodach z tego co wyczytałem to jest TO wielo punkt jeśli coś to pomoże .
Silnik : 1.4 Benzyna bez gazu , AEX
Pozdrawiam Krzychu!
[mk3] Gaśnie podczas hamowania - spadają obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
[mk3] Gaśnie podczas hamowania - spadają obroty
Ostatnio zmieniony pt mar 16, 2018 09:38 przez Krzychu 25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Auto: Volkswagen Golf
[mk3] Re: Gaśnie podczas hamowania - spadają obroty
Panowie czy wie ktoś co może być powodem ? Pomóżcie ....
Pozdrawiam Krzychu!
Pozdrawiam Krzychu!
[mk3] Re: Gaśnie podczas hamowania - spadają obroty
Sprawdź czy odma nie jest zatkana, wyciągnij wężyk i zobacz czy jest drożny;
Czy podstawa wtrysku jest szczelna, poruszaj wtryskiem na odpalonym silniku, czy nie ma jakiś świstów, zmiany pracy silnika
Nastawnik przepustnicy? zobacz czy wogóle działa, przegazuj przepustnicą i zobacz czy wogóle się rusza (mowa o 1 punkcie)
ABU,ABD to jednopunkt, a AEX wielopunkt.
Niestety z takimi problemami ciężko na odległość coś doradzić może być dziesiątki rzeczy... Taniej wyjdzie zglębiać wiedze niż jeździć po mechanikach, chyba, że znasz takiego od golfa iii
Sam mam jakieś tam problemy z działaniem tego silnika (ABU) i wiem ile już rzeczy zrobiłem/wymieniłem i dalej nie trafiłem na przyczynę
Czy podstawa wtrysku jest szczelna, poruszaj wtryskiem na odpalonym silniku, czy nie ma jakiś świstów, zmiany pracy silnika
Nastawnik przepustnicy? zobacz czy wogóle działa, przegazuj przepustnicą i zobacz czy wogóle się rusza (mowa o 1 punkcie)
ABU,ABD to jednopunkt, a AEX wielopunkt.
Niestety z takimi problemami ciężko na odległość coś doradzić może być dziesiątki rzeczy... Taniej wyjdzie zglębiać wiedze niż jeździć po mechanikach, chyba, że znasz takiego od golfa iii
Sam mam jakieś tam problemy z działaniem tego silnika (ABU) i wiem ile już rzeczy zrobiłem/wymieniłem i dalej nie trafiłem na przyczynę