witam
mam mk3 silnik 1,6 benzyna/gaz
mam taki problem ponieważ gdy wytrę pokrywę silnika to jest ok ale po pewnym czasie z pod korka wlewu oleju wydostaje się on na zewnątrz. Czy jest to jakaś usterka czy wina korka który nie dolega i przez to jest nie szczelny??
proszę o odpowiedź
wydostający się olej z korka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.Moim zdaniem uszczelka korka oleju nie trzyma i przez to olej przeciska się na pokrywę zaworów.A może masz zasyfioną odmę,wtedy silnik nie "oddycha" zbyt swobodnie i ciśnienie ze skrzyni korbowej wali w klawiaturę wyciskając opary oleju przez korek.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: wydostający się olej z korka
a gdzie jest ta odma?
może zdjęcie podglądowe
i czym ją wyczyścić??
może zdjęcie podglądowe
i czym ją wyczyścić??
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Kolego ja mam odme czystą i tez mi olej spod korka wywalało. Założyłem drugą uszczelke i jest ok. Zamyka sie dobrze i nic już nie cieknie.
A odme masz z tyłu silnika taka walcowata puszka połączona grubym wężem z obudową wtrysku, a do silnika jest przykręcona 2 śrubami na imbus M5.
A odme masz z tyłu silnika taka walcowata puszka połączona grubym wężem z obudową wtrysku, a do silnika jest przykręcona 2 śrubami na imbus M5.