Nie pali 1.6 abu ciężki orzech
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam podobne tematy już się przewijały, lecz nic takiego co mogło by pomóc nie znalazłem. Krótki opis zdarzenia: auto jedzie około 50km/h i gaśnie po próbach uruchomienia brak jakich kolwiek oznak. Rozrząd ok iskra jest paliwo jest jak i ciśnienie a przy okazji wymieniłem cały aparat zapłonowy (urzywany) i przewody. Sprawdziłem masy i prawie wszystkie przewody, wtryskiwacz podaje paliwo. Nawet na plaku brak reakcji już 3 X ładowałem akumulator. Błagam niech ktoś pomoże nawet mechanicy rozkładają ręce.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Takie sporadyczne awarie są ciężkie do rozwiąznania. Nie traktuj tego co napiszę jako bardzo prawdopodobne rozwiązanie, ale jest mozliwość że cewka pada. Miałem identyczny problem i też byłem w kropce dopóki nie padła całkiem a trwało to kilka miesięcy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Kurcze c\ewkę sprawdziłem jak tylko mogłem i wydaje mi się że to jednak nie to ale serdeczne dzięki
Re: Nie pali 1.6 abu ciężki orzech
Kurcze aż mi głupio miałeś rację z cewką wielkie uznanie!!! O dziwo to też było problemem jak i drugi aparat zapłonowy trzeci okazał się dopiero dobry. WIELKIE DZIĘKI!! Teraz cyka aż miło nawet o niebo lepiej jak wcześniej gdy jeszcze chodził.Paweł Marek pisze:Takie sporadyczne awarie są ciężkie do rozwiąznania. Nie traktuj tego co napiszę jako bardzo prawdopodobne rozwiązanie, ale jest mozliwość że cewka pada. Miałem identyczny problem i też byłem w kropce dopóki nie padła całkiem a trwało to kilka miesięcy