golf III okopcone swiece na czarno
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. Koledzy mam kolejny problem z moim golfem ze wszystkie swiece sa strasznie okopcone, co moze byc przyczyna tego??? dodam ze auto na zimnym silniku strasznie szarpie po 5 minutach jest ok. Silnik 1,8 ABS 90km
Za duża dawka paliwa.
Sprawdź też ciśnienie na tłokach, może być pęknięta uszczelka pod głowicą lub gładź cylindra/pierścienie do wymiany.
Pierwsze wymień kopułkę, palec i świece na nowe, zobaczysz co się będzie dziać.
Sprawdź też ciśnienie na tłokach, może być pęknięta uszczelka pod głowicą lub gładź cylindra/pierścienie do wymiany.
Pierwsze wymień kopułkę, palec i świece na nowe, zobaczysz co się będzie dziać.
dodam ze auto nie bierze oleju ani płynu, mechanik jeden stwierdził ze moze byc uszkodzony wtrysk jakis czujnik
U mnie tez oleju nie bierze i płyn ok, ale gładź cylindra padnięta, pierścienie już dobrze nie trzymaja. Problem mam taki sam, wejdź w mój temat o Golfie a sam zobaczysz.
lelekvw, 1 po ilu kilometrach wykrecałes swiece? Nagar w swiecy wypaluje się po pewnym czasie jak będzie duza temperatura silnika jak zimny i krótkie odcinki to normalne.
2 masz instalacje gazowa?
3 czujnik temperatury plynu sprawdzony? sciagnij wtyczke spróbuj czy będzie lepiej, oczywiście na zimnym silniku.
2 masz instalacje gazowa?
3 czujnik temperatury plynu sprawdzony? sciagnij wtyczke spróbuj czy będzie lepiej, oczywiście na zimnym silniku.
temat zamkniety auto juz chodzi idealnie, wymiana monowtrysku pomogla.Dzieku wszystkim za pomoc