przewody paliwowe w mk3 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jako, że posiadałem golfika, sąsiad przyszedł do mnie z pytaniem o pomoc, otóż nie dochodzi mu paliwo do filtra, a pompka paliwo pompuje.
Zapewne przytkał się przewód i tu ma problem bo i dziwo twierdzi, że od baku ciągną się 4 przewody i prosił abym znalazł mu jakiś schemat, żeby wiedział jak ma się do tego zabrać, ale nic takiego nie mogę znaleźć. Czy to normalne z tymi 4 przewodami, czy on ma jakiegoś dziwoląga? Pozdro
P.S. golf to 1.8 na monowtrysku.
Zapewne przytkał się przewód i tu ma problem bo i dziwo twierdzi, że od baku ciągną się 4 przewody i prosił abym znalazł mu jakiś schemat, żeby wiedział jak ma się do tego zabrać, ale nic takiego nie mogę znaleźć. Czy to normalne z tymi 4 przewodami, czy on ma jakiegoś dziwoląga? Pozdro
P.S. golf to 1.8 na monowtrysku.
Nie ma żadnego dziwoląga. Cztery kable mają być. Trzeba wyjąć czujnik paliwa z pompką ze zbiornika i sprawdzić czy jest czysty i drożny.
Jacek
ojej widzę, że się nie zrozumieliśmy, ja cały czas pisałem o przewodach paliwowych a nie prądowoch, mogłem wyrazic się jaśniej
krzyyychu, może pompa działa i słabe ciśnienie daję . Sprawdź jaki ciśnienie daje , zmienić fitr paliwa grosze i zobaczysz czy pomogło .
Moje GTI by Grzesiu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=523088" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: przewody paliwowe w mk3 1.8
jak pisałem w 1 poście, paliwo nie dochodzi do filtra, generalnie chodziło mi o to, po co są 4 przewody paliwowe i jak te paliwo przepływa, żeby łatwiej zdiagnozować przyczynę usterkiGesiu_15 pisze:krzyyychu, może pompa działa i słabe ciśnienie daję . Sprawdź jaki ciśnienie daje , zmienić fitr paliwa grosze i zobaczysz czy pomogło .