Problem z odmą silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odmą silnika
no to teraz pociesz wszystkich właścicieli 1,4 - w typowy dla Polaka sposób - niech się cieszą że inni nie mają lepiej - kumplowi rozerwało właśnie odmę w silniku 1,8T w A3 a więc VW nie tylko w 1,4 dał ciała - bo silnik kumpla zdrowy , nie ma przedmuchów ani nie bierze oleju. Jedyne co ma z nami wspólne - to krótkie odcinki trasy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
Problem z odmą silnika
dla takich silników albo dizelków krótkie odcinki to zabójstwo... chyba że co jakiś czas się pojeździ sporo żeby dobrze rozgrzać autko i się trochę pogoni je przy okazji bo inaczej to szybko klęknie ale zauważ kolego że silniki 1.4 mają ogromną ilość awarii tej części
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
Problem z odmą silnika
jednym słowem VW przez min. 20lat nic nie wymyślił na to bo ja wiem że mk II w silniku 1.3 ma ten sam problem, takie silniki powinny trafiać do krajów ciepłych gdzie nie ma zimy
passat b5 115KM AZM 2003r
Problem z odmą silnika
witam. w puszce filtru powietrza jest zaworek zwrotny ze skóry i on zamarza. ja go całkiem wywaliłem i mam święty spokój. wcześniej gubiłem olej jak cholera.
w razie kontaktu na gg lub tlena pisać od razu ze z forum vw.
Problem z odmą silnika
przepustnica mi się brodziła ale od egr nie od odmy, z odmy lecą ci opary oleju i para a kolektor jest za zimny żeby ci zrobiło nagar. jeżdżę tak od pól roku i jest elegancko.
-
- Mały gagatek
Problem z odmą silnika
stelf1 a zaglądałeś na króciec odmę albo do węża od strony odmy? ten zaworek nie zamarza bo on nie jest ściśle przyległy do wlotu do filtra... właśnie problem tkwi w puszce... u mnie jak zamarzła to było widać w którym miejscy ja rozsadziło...
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Problem z odmą silnika
No cześć. Koleżka z Youtube polecił mi stronę http://www.motor-talk.de/" onclick="window.open(this.href);return false; podobno pod tematem " VW Golf 1.4 Frostschaden " jest wiele zdjęć. Poszuka ktoś?Trzeba się zarejestrować.
Problem z odmą silnika
stonefree, a kolega nie może sam poszukać i może się sam zarejestrujesz?? najlepiej na gotowca czekać.
lukasz74mu, u mnie zamarzał tylko ten zaworek(przylegał całą powierzchnia do obudowy filtra), z puszką nigdy nie miałem problemów.
lukasz74mu, u mnie zamarzał tylko ten zaworek(przylegał całą powierzchnia do obudowy filtra), z puszką nigdy nie miałem problemów.
Problem z odmą silnika
stonefree, pewnie nie zna niemieckiego ;p
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Problem z odmą silnika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Problem z odmą silnika
maximusmanuel, Pozdrawiam,
grg474, Odnośnie filmika, właśnie do jego autora pisałem, ale nie był mocno za wysłaniem zdjęć swojego silnika, tylko odesłał na niemieckie forum. Może stara zażyłość sprzed 45 ' . Biorę się więc do roboty i szukam na tym forum.
P.S. system powyższego forum nie akceptuje użytkowników, których email kończy się na .pl . No i ?
Ale mnie kolega pojechał, aż mni się głupio zrobiło. A ja zawsze na kolegów z zielonym paskiem taki zniesmaczony, że nie umią.stelf1 pisze: a kolega nie może sam poszukać i może się sam zarejestrujesz?? najlepiej na gotowca czekać.
grg474, Odnośnie filmika, właśnie do jego autora pisałem, ale nie był mocno za wysłaniem zdjęć swojego silnika, tylko odesłał na niemieckie forum. Może stara zażyłość sprzed 45 ' . Biorę się więc do roboty i szukam na tym forum.
P.S. system powyższego forum nie akceptuje użytkowników, których email kończy się na .pl . No i ?
Problem z odmą silnika
Witam ja mam ten sam problem z odmą silnik 1,4 16V zlokalizowałem wyciek i zaraz na miską olejową, sam dół odmy,jakich środków użyć do przeczyszczenia i czy przy demontażu odmy trzeba zwrócić na coś szczególną uwagę????