Witam, nasz Golf IV z 1998 roku gaśnie na niskich obrotach. problem jest jednak głębszy, otóż:
- 90% przypadków tego gaśnięcia jest w CIEPŁE/GORĄCE dni i PRZY JEŹDZIE W KORKU. Tu powstaje pytanie dlaczego tak się dzieje?
Czasem przy wciśnięciu sprzęgła, czy wrzuceniu na luz gaśnie, tak jakby "nie łapał minimalnych obrotów.
Nie ukrywam, że ten problem to utrapienie i wielkie niebezpieczeństwo, ostatnio zgasł mi na torowisku, chwilę potem przejeżdżał tamtędy tramwaj.
Dodam, że dbam o samochód, wszystkie oleje, tarcze i klocki wymieniane są jak należy, ale nie ukrywam, że na motoryzacji znam się bardzo średnio i tutaj mój Golf mnie zagiął...
Proszę o pomoc.
Gaśnie na niskich obrotach - co jest przyczyną?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
przydałoby się info jaki silnik
jak mnie kula nie myli i to benzyna 1.6 to przepustnica do czyszczenia lub G40 lub wiele innych rzeczy, od tego bym zaczął
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... instrukcja" onclick="window.open(this.href);return false;
jak mnie kula nie myli i to benzyna 1.6 to przepustnica do czyszczenia lub G40 lub wiele innych rzeczy, od tego bym zaczął
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... instrukcja" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: Gaśnie na niskich obrotach - co jest przyczyną?
Golf IV 1998 rok, 1.4 benzynafeniks pisze:przydałoby się info jaki silnik
- Arkadiush
- Forum Master
- Kontakt:
A ja bym jeszcze wziął pod uwagę błąd g28, na zimnym silniku odpala ładnie? Jak już się nagrzeje to przy dojeżdżaniu do świateł obroty spadają i gaśnie i trudno odpala?
Pierwsze co to podłącz pod kompa, bo inaczej to możesz pół auta wymienić i dalej będzie tak samo. To może być wszystko świece, przewody, czujniki, możesz mieć dziurkę na kolanku od dolotu i może łapać lewe powietrze. Wiem bo przechodziłem to już.
Pierwsze co to podłącz pod kompa, bo inaczej to możesz pół auta wymienić i dalej będzie tak samo. To może być wszystko świece, przewody, czujniki, możesz mieć dziurkę na kolanku od dolotu i może łapać lewe powietrze. Wiem bo przechodziłem to już.
MERCEDES BENZ SL 500 R129 V8
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4
viewtopic.php?f=89&t=190930&start=0
[I][I][I][I][I][I][][][][] - 60% UKOŃCZONE MK4
Seba_i_Dora,
Dzień dobry.
Mam pytanie czy udało się rozwiązać problem pisany w poscie "Gaśnie na niskich obrotach - co jest przyczyną?"
mam identyczny problem gaśnie właśnie w ciepłe dni na światłach i na razie dwa razy na zakrętach przy niskich obrotach(masakra)
Dziękuję z góry za odpowiedz.
Dzień dobry.
Mam pytanie czy udało się rozwiązać problem pisany w poscie "Gaśnie na niskich obrotach - co jest przyczyną?"
mam identyczny problem gaśnie właśnie w ciepłe dni na światłach i na razie dwa razy na zakrętach przy niskich obrotach(masakra)
Dziękuję z góry za odpowiedz.