1.8T ogromne spalanie ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.8T ogromne spalanie ?
Nie wiem czy to ma znaczenie ale umnie w 1.4 i koledze w 1.6 mk4 vag nie wykryl ze czujnik walniety pozdrawiam
1.8T ogromne spalanie ?
Wymieniłem sonde lambda za kolektorem - tak też pokazał VAG. Jak na chwilę obecną spalanie kształtuje się w granicach 11,5 - 12,5l/100km w jeździe mieszanej, a nawet powiedziałbym, że bardziej spokojnej. Taki litraż, to już chyba przy tych silnikach norma.
Kolejny problem, o którym już wcześniej wspominałem (nie chcę zakładać osobnego tematu) to przepływka i falowanie na obrotach. Czytałem trochę na temat własnoręcznego czyszczenia tej części, jednak zastanawiam się czy taka czynność ma sens? Czy ktoś z Was już tego próbował i przyniosło to oczekiwane rezultaty?
Pozdrawiam.
Kolejny problem, o którym już wcześniej wspominałem (nie chcę zakładać osobnego tematu) to przepływka i falowanie na obrotach. Czytałem trochę na temat własnoręcznego czyszczenia tej części, jednak zastanawiam się czy taka czynność ma sens? Czy ktoś z Was już tego próbował i przyniosło to oczekiwane rezultaty?
Pozdrawiam.