Przepustnica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Przepustnica
Witam,mam mk4 1,6 16v,mam pytanie czy ktoś już regenerował przepustnice,jutro jade do jakiegoś gościa co podobno je naprawia,dodam że jest sterowana elektronicznie
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Przepustnica
prawdopodobnie coś sie popsuło,nie można zaadoptować po umyciu. byłem już u dwóch na kompie i to samo jak ustawi ją totylko na jedno odpalenie a każdy kolejny to już obroty szaleją,mówią że może to być jakiś czujnik
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Przepustnica
Jak elektronika przepustnicy jest uszkodzona, to raczej jest nie naprawialna...
Taniej wyjdzie używka z anglika z małym przebiegiem...
Nastawy podstawowe były kasowane?
Taniej wyjdzie używka z anglika z małym przebiegiem...
Nastawy podstawowe były kasowane?
-
- Nowicjusz
Przepustnica
chyba tak,mechanik na kompie wykasował błędy a potem adoptował i jak odpalił to było ok a jak drugi raz odpalił to znów to samo,kontrolki epc i checken i obroty 1200 a jak tylko ruszyłem to zaczeły falować apotem brak reakcji na gaz
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Przepustnica
Bądź czujny! Ja osobiście nie słyszałem żeby ktoś regenerował przepustnice. Nie daj się naciągnąć na astronomiczne pieniądze.Nowa (zamiennik) koszt od 300 - 400 zł. Używka nawet za 100 zł.
Jak masz pewność kup używkę i wymień sam... Ja bym tak zrobił. Pod warunkiem, że faktycznie to przepustnica...
Jak masz pewność kup używkę i wymień sam... Ja bym tak zrobił. Pod warunkiem, że faktycznie to przepustnica...
-
- Nowicjusz
Przepustnica
wiesz co wydaje mi sie że chyba nie były kasowane nastawy podstawowe,on używał programu csi czy coś takiego,muszę chyba podjechać do jakiegoś co sie naprawde zna bo dziwne żeby działało,wziąłem do domu do czyszczenia i nagle nie działa
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Przepustnica
Kasowanie błędów i nastaw podstawowych to zupełnie dwie różne rzeczy. Szkoda, że nie pamiętasz numerów błędów... bo samo ich skasowanie nie naprawi samochodu
-
- Nowicjusz