Golf IV 1.6 16V przerywa do 2tys obrotów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam taki problem w moim Golfie. Przy dodawaniu gazu samochód zaczyna strasznie szarpać przerywać do osiągniecia dobrych 2tys obrotów na wyższych biegach jak obroty są poniżej 2,5 tys też szarpie. Co kilka dni się to dzieje nie zawsze. Proszę o pilną odpowiedz. Pozdrawiam
Odepnij wtyczkę z EGR i zobacz czy będzie zmiana na lepsze. Warto też sprawdzic stan przepustnicy.
-
- Nowicjusz
A To też ma wpływ na takie szarpanie ?? Wczoraj zaczął chodzić na jakby 3 gary dojechałem tak do domu z 7 km zdjąłem kable od świec a nad 4 świecą był olej ( świeca była dokręcona ) wykręciłem świece olej zleciał silnik go przepalił nawet nie kopcąc i jeździł normalnie lecz czasami też szarpał ( wymieniłem wczoraj nowe 4 świece filr paliwa i powietrza lecz jak dzisiaj nim jechałem też delikatnie poszarpywał czasami...
Wyczyśc jeszcze przepustnice. Te silniki mają taką kulture pracy, że w przedziale obr 1500-2000 lubią delikatnie poszarpywać. Jeżeli jednak szarpanie jest mocne to polecam równiez lekturę o awariach skrzyn biegów.
-
- Nowicjusz
Tobardziej przerywanie jest jak szarpanie. Jutro oddaje do wyczyszczenie przepustnice. Mam jeszcze pytanie na co pa wpływ czujnik połozenia wału może to przez to się dzieje ???
Skoro po wymianie świec jest lepiej to musisz zadbać o pozostałą część układu zapłonowego.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Dziś wyczyszczona została przepustnice i wymienione przewody zapłonowe jak narazie jest wszystko ok