Witam Wszystkich ☺
Mam pytanie gownie do posiadaczy Silnikow 1.6 SR
otoz chce wymienic uszczelki kolektora bo lapie gdzies lewe
powietrze. Czy ktos wie jakie tam sa uszczelki (nr katalogowy)
ile sztuk i czy te w polowie kolektora tez sie wymienia?
Uszczelki AKL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- firstborne
- Mały gagatek
Uszczelki AKL
Uszczelki większość forumowiczów kupuje firmy Elring (sam takie posiadam) i ogólnie sprawują się dobrze, mają dobrą opinię. Cena 20 - 25 zł za sztukę, a potrzebujesz ich 4 - zazwyczaj one są odpowiedzialne za "łapanie" lewego powietrza. Uszczelkę tzw. płatek możesz wymienić profilaktycznie. Sprawdzałeś inne możliwości? Dolot, rurka podciśnienia od servo? U mnie problem był właśnie w tej rurce, nim do tego doszedłem, wymieniłem ww. uszczelki i dolot
Uszczelki AKL
Mozesz miec racje bo zauwazylem ze jest slabsze hamiwanie a dopiero robilem klocki ☺jest jakis sposob by znalesc nieszczelnosc w owym wezyku?
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2015 09:04 przez endrju16, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VWGolf.pl Killer
Uszczelki AKL
uszczelki są tylko pomiędzy kolektorem a glowica,kolego firstborne, troche przepłaciłeś,bo ja erlinga kupowalem ostatnio po 15 zeta...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Uszczelki AKL
A moze wiecie co moze byc z owym silnikiem jezeli jak jest zimny np po nocy wywala blad 537 a jak juz sie rozgrzeje i skasuje go blad sie niepokazuje?