witajcie!!
1,8t ARY 250km 4x4
dziś zaczol się ten problem wiec tak coś zabrzęczy,zabuczy tylko przy 3-4tys obr tylko jak gaz w podłodze jest i to buczenie dosyć głośne trwa kolo 1-2sek 5,6tys obr. cisza .auto jedzie normalnie nie dusi,mocy nie traci,żadnych check nie ma.jak normalnie daje gazu tego buczenia nie ma.wydaje mi sie ze to dzieje sie na pierwszych 3-4 biegach dalej pogoda nie pozwolila sprawdzic. turbo właśnie ma pełna moc od 3 tys obr. W zeszłym tyg wymieniałem olej przechodziłem z castrol 5/30 na liqui moly 5/40 i jest minimalnie ponad stan z 1mm na bagnecie ale to raczej wpływu nie ma.
Pozdrawiam
przy 3-4tys obr. coś buczy,brzęczy 1,8t
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wiec tak stawiam na nieszczelność turbo węże intercooler lub typu plasticzek jakiś cos najlepiej posądzić kogoś za kierownice niech trzyma na obrotach a Ty słuchaj na pewno dojdziesz Pozdrawiam
hej!!
na wolnych obrotach tego nie ma wiec coś od turbo musiało się poluzować albo wydech bo na luzie tb tak nie dmucha ja pod obciążeniem dodam ze w poniedziałek z rana jak odpaliłem przez 1 min jak delikatnie gaz szybko dałem i puściłem to Tyrkalo z spadkiem obr. jak by była obejma luźna ale tylko raz tak miałem to nie szukałem co jest. może akurat to
na wolnych obrotach tego nie ma wiec coś od turbo musiało się poluzować albo wydech bo na luzie tb tak nie dmucha ja pod obciążeniem dodam ze w poniedziałek z rana jak odpaliłem przez 1 min jak delikatnie gaz szybko dałem i puściłem to Tyrkalo z spadkiem obr. jak by była obejma luźna ale tylko raz tak miałem to nie szukałem co jest. może akurat to
dziś bylem w garażu złącze elastyczne z jednej strony przepuszcza spaliny i chyba przez to buczy bo wydech sprawdzony jest ok złącza od turbo ,IC tez ok.Mam seryjny DP z BAM.warto będzie zainwestować w DP 3"?dostrzegłem ze przy kolektorze wydechowym z jednej strony w rogu jest zapocone lekko.albo nie dokręcony albo uszczelka padła?dziś nie miałem czasu by tam się dostać bo tip trzeba odpiac itp