Bora 2.3 Wymiana rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, czy przy wymianie rorządu w silniku 2.3 V5 wymienia się tylko łańcuszek i ślizgi czy koła również ??? Pytam ponieważ będe się nie długo zmagał z wymiana i w sklepie jest dostępny tylko łańcuszek ze ślizgami
Re: Bora 2.3 Wymiana rozrządu
wszystko sie wymienia po czym ida lancuchy bo sa 2 (rolki, slizgi, napinacze), to sie robi raz na cale zycie przy wymianie rozrzadu w tym silniku albo skrzynie musisz wyciagnac albo silnik ze skrzynia
co ci sie dzieje, ze podejmujesz takie kroki? u mnie silnikiem telepalo, nierowno pracowal, z rury byly przedmuchy, cykal,
ogolnie objawy jak by glowica byla do remontu...
po wymianie rozrzadu silnik pracuje rowno i ogolnie ciszej pracuje na postoju, zrobilem 16tys i jak naraie hula pieknie,
swiece jeszcze ostatnio wymienialem bo przerywal na garnku
ogolnie najlepsza jednostka silnikowa, piekne brzmienie, dosc zrywna, malo pali jak sie nie cisnie
co ci sie dzieje, ze podejmujesz takie kroki? u mnie silnikiem telepalo, nierowno pracowal, z rury byly przedmuchy, cykal,
ogolnie objawy jak by glowica byla do remontu...
po wymianie rozrzadu silnik pracuje rowno i ogolnie ciszej pracuje na postoju, zrobilem 16tys i jak naraie hula pieknie,
swiece jeszcze ostatnio wymienialem bo przerywal na garnku
ogolnie najlepsza jednostka silnikowa, piekne brzmienie, dosc zrywna, malo pali jak sie nie cisnie
Co się dzieje- grzechocze strasznie nawet na ciepłym silniku , a powiedz mi koła są dostępne w sklepie czy tylko serwis ??? I jakiej firmy zakładałeś ten rozrząd ???
u mnie sie troszke lancuszek wydluuuuzyl
wszystko serwis, nic nie bylo w sklepach, mecher mi to ladnie poskladal i niezle se za to wzial z czesciami - 3600zl w tym uszczelnienie silnika, sam jakis gumowy waz do chlodnicy to kosz 700zl,
ALE WARTO WARTO w ten motor inwestowac ,
jaki przebieg? ja mialem dokladnie 222tys wyglada na ori po stanie i wnetrzu auta,
juz go takiego kupilem z nierowna praca, poprzedni wlascicel probowal cos zrobic, wymienial wszystko pokolei (caly uklad zaplonowy) ale mu sie nie udalo ozywic V'ki dlatego sprzedal,
wszystko serwis, nic nie bylo w sklepach, mecher mi to ladnie poskladal i niezle se za to wzial z czesciami - 3600zl w tym uszczelnienie silnika, sam jakis gumowy waz do chlodnicy to kosz 700zl,
ALE WARTO WARTO w ten motor inwestowac ,
jaki przebieg? ja mialem dokladnie 222tys wyglada na ori po stanie i wnetrzu auta,
juz go takiego kupilem z nierowna praca, poprzedni wlascicel probowal cos zrobic, wymienial wszystko pokolei (caly uklad zaplonowy) ale mu sie nie udalo ozywic V'ki dlatego sprzedal,
Przebieg Auta to 280 Tyś, mam dylemat z tymi kołami co zrobić czy nowe czy olać temat i założyć nowy łańcuch i ślizgi chociaż nie powinno się tak robić raczej jak zestaw nowy to nowy cały
wszystko zalezy ile chcesz tym autem jezdzic, jak rok, dwa to zrob to polebkach, a jak 5, 10, 15 lat to wymieniaj wszystko, bedzie sluzyl
patrzac na dzisiejszy rynek motoryzacyjny to ja swoja V'ka jezdze az podlogo w nim wyleci, a narazie jest na niej jeszcze ori baranek
patrzac na dzisiejszy rynek motoryzacyjny to ja swoja V'ka jezdze az podlogo w nim wyleci, a narazie jest na niej jeszcze ori baranek