Nie jestem pewien, ale jak będzie ten sam numer to nie będzie problemurutekm pisze:Pytanie kolejne- czy nie będzie problemu z immo po wymianie sterownika
Golf IV 1.6sr AKL nie odpala. Inny przypadek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Ja jak wymieniałem sterownik to potem przypisywali go. Jest tez możliwośc, że przelutujesz tylko kosć z pamięcią do nowego sterownika i wtedy nie trzeba nic zmieniac.
Re: Golf IV 1.6sr AKL nie odpala. Inny przypadek
A jakiś schemacik/ obrazek, która to ta kość? podatna na przegrzanie? a może jakaś reanimacja starego ECU? ;P szukać zimnych lutów czy bardziej uszkodzony jakiś element elektroniczny?marcin7x5 pisze:Ja jak wymieniałem sterownik to potem przypisywali go. Jest tez możliwośc, że przelutujesz tylko kosć z pamięcią do nowego sterownika i wtedy nie trzeba nic zmieniac.
Schematu ci niestety nie podeslę żadnego ale elektronik powinien wiedziec, która to kość.
Ponieważ to dobry temat bo w mojej BORZE mam silnik 1.6 akl i temat dotyczt takiej samem pompy to nie bede tworzyć nowego tematu. Mój problem polega ze mam pekniety przewod paliwowy niebieski(powrotny) i nie ma możliwości przedłużenia go. Chcialbym zastosować przewod zastepczy taki czarny zbrojony i zastowac zaciski. Pytanie moje jest takie: czy ten przewód idzie do filtra paliwa czy gdzie? Czy ciężko było by poprowadzić nowy przewod paliwowy od spodu samochodu do pompy paliwa? Podrawiam
Kup ze szrotu oryginalny i go wymień. Oby tylko szybko złączki były całe i sprawne.
Ok a odpowie mi ktos na pytanie czy ten przewód bez problemu przeloze od pompy pod spód samochodu?
Bez problemu to nie. Trzeba się troszkę nagimnastykować ale jest to do zrobienia. Wyciągając stary przyczep do niego sznurek aby potem było łatwiej go wciągnąć.