[mk4] Tryb awaryjny świeci się EPC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Tryb awaryjny świeci się EPC
Samochód VW Bora 2001r silnik 1.6 16v problem polega ,że podczas jazdy silnik nie ma mocy nie reaguje na pedał gazu świeci się kontrolka EPC oraz ikonka stabilizacji toru jazdy, po chwili zapala się check engine samochód przechodzi w tryb awaryjny . Po zatrzymaniu się włączeniu i włączeniu silnika kontrolki gasną auto chwilę jedzie normalnie i ponownie jak opisałem wyżej . Samochód był u dwóch mechaników i nic nie zrobili. Proszę o pomoc może ktoś miał taki przypadek.Błędy z mojego LM P-0343, P-0106.
[mk4] Re: Tryb awaryjny świeci się EPC
Na ogół jest to wina czujnika ciśnienia w kolektorze ssącym. Sprawdź również czy masz światła stop. Może być to również problem z przepustnicą.
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk4] Re: Tryb awaryjny świeci się EPC
problemy mogą dot :
- pedału gazu
- przepustki
- switcha stopu
u mnie natomiast dokladnie taki problem dotyczył problemu z masą na jednym przewodzie od strony rozrzadu była kiepska masa....po poprawieniu jak reką odjął
- pedału gazu
- przepustki
- switcha stopu
u mnie natomiast dokladnie taki problem dotyczył problemu z masą na jednym przewodzie od strony rozrzadu była kiepska masa....po poprawieniu jak reką odjął
OBECNIE : MK6 1.6 TDI DSG
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE