[mk4] Mulasty silnik i problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Mulasty silnik i problem z odpaleniem
Witam. Mój Golf to benzyna 1.6 SR +lpg.
Nie zawsze się to zdarza ale częściej występuje na ciepłym silniku. Wrzucając dwójkę auto jest mulaste, po prostu nie przyspiesza. Dodatkowo jeszcze dzisiaj mi zgasł przed rondem i był problem z odpaleniem. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. Fantom
Nie zawsze się to zdarza ale częściej występuje na ciepłym silniku. Wrzucając dwójkę auto jest mulaste, po prostu nie przyspiesza. Dodatkowo jeszcze dzisiaj mi zgasł przed rondem i był problem z odpaleniem. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. Fantom
[mk4] Re: Mulasty silnik i problem z odpaleniem
Przy 2 typach zasilania to należy jedno z nich wyłáczyć czyli zakręcasz LPG na butli i jeździsz i obserwujemy zachowanie silnika na samym Pb.
Z opisu wygląda na problem z g40 - czujnikiem wałka rozrządu. Sprawdź też co będzie jak odepniesz przepływkę.
Szanowni Koledzy jestem po wymianie rozrządu, oleju, świecy i przewodów oraz filtra paliwa i powietrza.
Auto jest trochę żwawsze ale często występuje problem z odpaleniem go. Odrzucam na pewno rozrusznik.
Czujnik położenia wałka czy czujnik temperatury?
Auto jest trochę żwawsze ale często występuje problem z odpaleniem go. Odrzucam na pewno rozrusznik.
Czujnik położenia wałka czy czujnik temperatury?
A czy tutaj są wróżki ze szklaną kulą? Podejrzany vagiem odczyty z ECU temperatury silnika. Zrób próbę rozruchu z odpiętym czujnikiem temperatury wody.
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Bora 1.6SR
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Najczęściej winą jest czujnik położenia wałka rozrządu, miałem to samo. A co do zamulania...czyściłeś przepustnice?
To w takim razie zostaje mi ten czujnik położenia wałka i jeśli będzie zamulał to dam do czyszczenia przepustnicę.
Cewkę zapłonową wymieniałem na nową 2 lata temu.
Cewkę zapłonową wymieniałem na nową 2 lata temu.