Witajcie
Posiadam golfa IV 1.8 AGU i chciałbym zamontować tempomat, widziałem dużo artykułów odnośnie montażu w TDI. Mój golf ma przepustnice na lince jednak chyba jest wspomagana elektronicznie bo czasem sam zabiera mi trochę gazu z "buta". Jak wygląda sytuacja z montażem tempomatu? warto? poradzę sobie z tym sam? jaki będzie koszt? i czy można.
Pozdrawiam
Golf IV 1.8T AGU + tempomat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie warto wg mnie, nie jest elektroniczny jak w tdi, sporo roboty, na forum byl o tym temat i potzebnych czesciach
baczekbb, problem polega na tym, że chcąc mieć tempomat w swoim aucie musiałbyś zmienić przede wszystkim sterownik silnika na sterownik z obsługą tempomatu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Golf IV 1.8T AGU + tempomat
Witam. Wiem że temat już zarasta mchem ale potrzepuje info na identyczny temat a nigdzie nikt nie napisał czy faktycznie jest taka możliwość.
Chciałbym założyć tempomat;
silnik 1,8t AGU przepustnica na linke
ecu 06a906018CG
licznik 1j5920842
auto z maja 98 komputer z konca 99
Proszę o odpowiedz czy jest jakieś światełko w tunelu...
Chciałbym założyć tempomat;
silnik 1,8t AGU przepustnica na linke
ecu 06a906018CG
licznik 1j5920842
auto z maja 98 komputer z konca 99
Proszę o odpowiedz czy jest jakieś światełko w tunelu...