Wymiana płynów MK5 1.6BGU pytanie o ilości
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana płynów MK5 1.6BGU pytanie o ilości
Witajcie. Nie posiadam instrukcji do mojego MK5 1.6BGU 102km (rok 2008), nie bardzo mogę w internecie znaleźć jakieś jednoznaczne dane na temat ilości materiałów eksploatacyjnych i prosił bym kogoś kto robił to już w swoim golfie o określenie ile mat.eksp. należy zakupić do wymiany. Potrzebuję wymienić olej (podobno wchodzi 4.5L, więc kupię 5L), potrzebuję wymienić chłodziwo - podejrzewam, że 5L wystarczy, nie mam pomysłu ile płynu hamulcowego mam zakupić - obstawiam że 1L wystarczy. Filtry mam dobrane, reszty nie ruszam. Jeszce jedno proste pytanko miał bym - nie mam możliwości na razie zaglądnąć pod pojazd jaki dokładnie mam filtr paliwa (z rurką powrotną czy bez), w katalogu występują dwa rodzaje, czy ktoś wie jaki dokładnie filtr paliwa jest w 1.6 102km? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Re: Wymiana płynów MK5 1.6BGU pytanie o ilości
Witam.
Oleju wchodzi troche ponad 4L. Płyn hamulcowy musisz mieć litr,ale wchodzi cos koło 0.7L.
Oleju wchodzi troche ponad 4L. Płyn hamulcowy musisz mieć litr,ale wchodzi cos koło 0.7L.