Awaria przy próbie uruchomienia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Awaria przy próbie uruchomienia
Chciałem sie przywitać i od razu wystartować z problemem z golfie 7 1,4 TSI z 2014, dziś przy próbie uruchomienia samochodu słychać było dziwne metaliczne trzaski jak by sie iskrzyło i wyskakiwały po kolei na zegarach wszystkie możliwe błędy, myślałem ze to wina akumulatora. zostawiłem samochód na ładowaniu ale przy późniejszej próbie odpalenia usterka się powtórzyła ;/ czy ktoś spotkał sie z podobnym problemem ?? Samochód nie kręci
- Lation
- Nowicjusz
- Auto: Golf Mk7 1,4 TSI
- Silnik: CXSA
Re: Awaria przy próbie uruchomienia
Spróbuj z innym akumulatorem. Pewnie stary padł na amen i błędy związane ze zbyt niskim napięciem w instalacji.
Taki miałem plan, ale zastanawia mnie jednak to metaliczne strzelanie, jak by zwarcie było. Ale zobaczę jak to jutro będzie wyglądać na drugim akumulatorze. W sumie ma już 7 lat od nowości. Dzięki za podpowiedz.
Faktycznie , dzięki za pomoc, na innym akumulatorze odpala. Mam jeszcze pytanie, jaki teraz akumulator jest godny polecenia?. 7 lat wytrzymał na mla moll 69Ah, szukać takiego samego czy ktoś może polecić coś lepszego ?? Samochodu nie będę zmieniać wiec chce kupić dobry akumulator.
- Lation
- Nowicjusz
- Auto: Golf Mk7 1,4 TSI
- Silnik: CXSA
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=199&t=626305 tutaj masz temat o akumulatorze w 1,4 tsi