Centralny zamek a alarm Legendford f-14
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny zamek a alarm Legendford f-14
Witam ! Mam problem z podłączeniem alarmu Legendford f-14 do centralnego zamka w Golfie 3 ' 92 rok, 3 drzwiowy. Z centralki alarmu mam dwa przewody do sterowania zamkiem ( zamykanie i otwieranie) na których jest podawana masa ( minus)w sposób ciagły, gdzie w trakcie załączania i wyłącznia alarmu na odpowiednim przewodzie ( zamykanie lub otwieranie ) następuje trzy sekundowy zanik podawania masy. I teraz gdzie się podpiać do zamka centralnego aby to wszystko działało.
Ostatnio zmieniony wt mar 27, 2007 18:57 przez trofeo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zerknąłem na schemat. Sterowanie CZ jest w tym alarmie identyczne jek w popularnym Magicarze. Nie zanik czy podawanie masy jest w tym alarmie. Tam sa po prostu przekaźniki które zwierają lub rozwierają odpowiednie pary kabli. Nie mam kolorów kabli na schemacie więc ci dokładnie nie napiszę które kable jak podpiąć. Po prostu musisz znaleźć odpowiednie 2 pary kabli które są zwierane przez przekaźniki w alarmie przy włączaniu i wyłączaniu alarmu. Jeden z kabelków podpinasz do plusa, drugi do kabla sterującego CZ. To są kable szary i zielony wiązce drzwiowej. trzysekundowy impuls starczy tylko na sam CZ. Jak nie masz elektrycznych szyb i dachu to ci starczy.
[ Dodano: Nie Paź 23, 2005 9:25 pm ]
zapomniałem dodać że to się tyczy tylko oryginalnego CZ
[ Dodano: Nie Paź 23, 2005 9:27 pm ]
aha doczytałem że na zamykanie możesz zaprogramować czas 30 s gdybyś potrzebował do szyb
[ Dodano: Nie Paź 23, 2005 9:25 pm ]
zapomniałem dodać że to się tyczy tylko oryginalnego CZ
[ Dodano: Nie Paź 23, 2005 9:27 pm ]
aha doczytałem że na zamykanie możesz zaprogramować czas 30 s gdybyś potrzebował do szyb
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
hej mam taki sam typ alarmu jak Ty. nie powiem Ci z pamieci co i jak. Najlepiej by bylo sie jakos spotkac i to zrobic. Ja poradzilem sobie sam jakos ale troche mi to zajelo. Jakby co to pisz smialo
SORKA ale nie doczytalem ze masz seryjny C Z w takim razie nie bardzo wiem bo ja zakladalem uniwersalny z kompletu
pozdrawiam
SORKA ale nie doczytalem ze masz seryjny C Z w takim razie nie bardzo wiem bo ja zakladalem uniwersalny z kompletu
pozdrawiam
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Paweł Marek
- V.I.P.
z dachem zadziała jeśli masz fabrycznie podpięty do centralki przy pompie paliwa ( tzn jeśli ci się sam domyka przy przytrzymaniu kluczyka w dzrwiach w pozycji "zamknij"
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
centralny jest fabryczny pneumat a szyby sie domykaja jak drygi raz zamkniesz zamek z kluczyka z tym ze czeba czymac kluczyk znalazlem tam szary kabelna ktory jak poda sie plusa to sie zamykaja szyby do puki sie zcyma ale z alarmu przy zamykaniu idzie tylko impuls 3 sekundy alemasy bo plus sie pokazuje jak sie otwiera
- Paweł Marek
- V.I.P.
Podaj dokładnie typ alarmu, i jeśli mozesz schemat i opis, albo link. Jeśli to F-14, to masz możliwość zaprogramować tak, żeby impuls przy zamykaniu CZ wynosił 30s. I to wszystko, w tym typie alarmu przekaźnik zbędny
-
- Użytkownik
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... cd96beda37
tuttaj jest cos o domykaniu szyb, moze ci pomoze
tuttaj jest cos o domykaniu szyb, moze ci pomoze
siemka
mam taki problem posiadam taki sam model autoalarmu próbuje podłączyc czujki ruchu, potrzebuje jednak instrukcji montażu, lecz moja gdzieś się zawieruszyła był bym dozgonnie wdzieczny gdyby ktoś mi posiadający ów instukcje wysłał na e-maila. Z góry dzieki!!!
mój e-mail [email protected]
mam taki problem posiadam taki sam model autoalarmu próbuje podłączyc czujki ruchu, potrzebuje jednak instrukcji montażu, lecz moja gdzieś się zawieruszyła był bym dozgonnie wdzieczny gdyby ktoś mi posiadający ów instukcje wysłał na e-maila. Z góry dzieki!!!
mój e-mail [email protected]
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://starmach.pl/index.php?more=260_C ... ZWIEKOWYMI u dołu są linki do schematu, jeśli masz oryginalną wtyczkę do czujek niema problemu