Witam
CZym umyc silnik? Mialem uszkodzona uszczelke pod pokrywa zaworow i strasznie mi silnik zasyfilo.
Jakims preparatem myc? Na co uwazac?
Mycie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1. silnik moze byc lekko ciepły nie gorący !!!!
2. kupujesz na stacji benzynowej lub sklepie płyn do mycia silników np. seria K_2 czy cos takiego.
- spsikujesz tym płynem i czekasz 15-20 min
- nastepnie spłukujesz silnym strumieniem woby - czasm pomagasz szczotka
!!!! UWAGA !!! zabezpiecz wczesniej cała elektronikę jakąs izolacja -folia i nie lej po kablach tylko tam gdzie brudne
po spłukaniu czekasz za całkowicie wyschnie na słońcu ja zostawiam ok 2-3 godzinki w tek ok. 20 stopni
2. kupujesz na stacji benzynowej lub sklepie płyn do mycia silników np. seria K_2 czy cos takiego.
- spsikujesz tym płynem i czekasz 15-20 min
- nastepnie spłukujesz silnym strumieniem woby - czasm pomagasz szczotka
!!!! UWAGA !!! zabezpiecz wczesniej cała elektronikę jakąs izolacja -folia i nie lej po kablach tylko tam gdzie brudne
po spłukaniu czekasz za całkowicie wyschnie na słońcu ja zostawiam ok 2-3 godzinki w tek ok. 20 stopni
odbre srodki do mycia silnikow sa firmy cartec . za 5l okolo 50 pln ... dobrze do tego byloby miec opryskiwacz taki zwykly mieszasz z woda 100 ml na 10 l wody... silnik pokrywasz wartswa chemii i czekasz (ja czekam ok. 10 minutek) chemie splukujesz wystarcza zwykly szlauf tylko koncowke zeby mial dajaca jako takie cisnienie ... ta chemia wszystkie czesci aluminiowe plastiki itp. doprowadza do swietnego stanu ... mozna nia takze myc samochod z zewnatrz swietne efekty . wg mnie.
jak masz zwykły wąż to powinien wystarvczyć, a karcher ma takie końcówki ze kiedys u znajomego pochlastał uczczelki a i lakier zkorodowany mu odpadł. - wedle uznania i wyczucia
ja bede mył karcherem jak bedzie ciepło aby po myciu dokładnie wysechł, bo elektronika nie lubi wody - pamietaj o tym i uwazaj przy myciu
ja bede mył karcherem jak bedzie ciepło aby po myciu dokładnie wysechł, bo elektronika nie lubi wody - pamietaj o tym i uwazaj przy myciu