uszczelka czy głowica?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uszczelka czy głowica?
witam. Passat 1.6td - robi się ciśnienie w układzie wodnym, woda jest czysta bez oleju - czy to wina uszczelki czy głowicy ? (termostat odpada)
Re: uszczelka czy głowica?
czyli masz węże gumowe twarde jak kamień po nagrzaniu autadomel-mz pisze:Passat 1.6td - robi się ciśnienie w układzie wodnym, woda jest czysta bez oleju - czy to wina uszczelki czy głowicy ? (termostat odpada)
wychodzi że to uszczelka, nie sadzę abyś miał pęknięta głowicę w taki sposób
woda ci znika od czasu do czasu czy dolewasz raz na jakiś czas?
zrób wymianę uszczelki jak najszybciej łącznie z planowaniem głowicy
bo w trasie pęknię ci wąż i co zrobisz? mi tak pękały jeden po drugim
aż w końcu mam wszystkie wymienione
i silnik też sobie robię ale to z innego powodu
jak będziesz zmieniał uszczelkę to nie żałuj na nią kasy kup porządną metalową (Goetz lub Elring)
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Re: uszczelka czy głowica?
na tą chwilę nie ma większego znaczenia, po co debatować i do jednego i do drugiego musisz ściągnąć głowicę, po ściągnięciu odpowiedź przyjdzie sama...domel-mz pisze:witam. Passat 1.6td - robi się ciśnienie w układzie wodnym, woda jest czysta bez oleju - czy to wina uszczelki czy głowicy ? (termostat odpada)
1.montaż wspomagania - wykonane
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(
jak teraz niemam termostatu to niezauważyłem żadnego ubytku wody
węże były by twarde jak bym dokręcił korek wlewu-mam popuszczony aby mi wężee niepopękały
muszę się przyznać że lubię poszaleć tzn w granicach rozsądku oczywiście-sam ten silnik składałem od podstaw i ma kopa (oczywiście jak na ten rok i pojemność)
boję się czy to nie wina głowigy co?
odsyłam również do mojego drugiego postu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97920
węże były by twarde jak bym dokręcił korek wlewu-mam popuszczony aby mi wężee niepopękały
muszę się przyznać że lubię poszaleć tzn w granicach rozsądku oczywiście-sam ten silnik składałem od podstaw i ma kopa (oczywiście jak na ten rok i pojemność)
boję się czy to nie wina głowigy co?
odsyłam również do mojego drugiego postu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97920
może zaworek w tym korku wyzionął ducha, wygotuj korek w wodzie z octemdomel-mz pisze:jak teraz niemam termostatu to niezauważyłem żadnego ubytku wody
i załóż poobserwuj, albo wal do sklepu po drugi korek (to mały wydatek a może będzie wtedy już OK)
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
to też nie korek. gdy założe termostat to mi on wczle nieotwiera woda się grzeje do ponad 100 stopni - miałem dwa stare termostaty i trzy nowe- taki za 10 zł potem oryginał vw i po nim francuski, zapowietrzony układ też odpada.
mam pytanie czy to może być głowica- wody nieubywa a także oleju niema w wodzie-czy te obiawy wskazują na uszczelkę
Tak wogóle to super forum i dziękuję za zainteresowanie
mam pytanie czy to może być głowica- wody nieubywa a także oleju niema w wodzie-czy te obiawy wskazują na uszczelkę
Tak wogóle to super forum i dziękuję za zainteresowanie
wiesz trudno powiedzieć ale wody nie ubywa ani nie miesza sie z olejemdomel-mz pisze:mam pytanie czy to może być głowica
to możliwe że wskazywąloby na głowicę, trzeba ją dac do sprawdzenia szczelności
są zakłady co to robią
wiesz o te ubywanie wody zapytałem bo myślałem że znika a jak znikałaby bydomel-mz pisze:wody nieubywa a także oleju niema w wodzie-czy te obiawy wskazują na uszczelkę
i nie było by w w oleju to na bank szłoby w układ spalania
ale skoro tak nie jest to bliżej problemu jest sama głowica
bez przyrządów i specjalnych stołów probierczych się nie sprawdzi
możesz pokusić się tylko o jej splanowanie i założenie porządnej uszczelki
metalowa od 1,9TD też będzie Ci pasować , z tego forum z działu diesla
taką zakładał do swojego jeden z użytkowników zaprzal i auto mu jeździ
na podwyżonych ciśnieniach turbiny na takiej właśnie uszczelce ....
proszę bardzodomel-mz pisze:Tak wogóle to super forum i dziękuję za zainteresowanie
Sharan - AFN
Sharan - AFN