Zarowka sie spala jedna za druga, karoseria kopie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Zarowka sie spala jedna za druga, karoseria kopie...
Witam mam taki problem
najpierw spaliły mi sie światła z podświetlenia z tablicy,pozniej pozycja,stop.Wymienłem żarówki i było okej przez 2 dni,teraz spaliły sie z biegu wstecznego i mgła.Żarówki są dobre bezpieczniki też i co zrobić?Od tego czasu cały czas kopie karoseria, jest pod prądem.Miał ktoś podobny problem?Mam przegląd za 2 tygodnie.Może gdzieś sie kable palą?Jeszcze jak dotykam bezpiecznika to one też kopią?
najpierw spaliły mi sie światła z podświetlenia z tablicy,pozniej pozycja,stop.Wymienłem żarówki i było okej przez 2 dni,teraz spaliły sie z biegu wstecznego i mgła.Żarówki są dobre bezpieczniki też i co zrobić?Od tego czasu cały czas kopie karoseria, jest pod prądem.Miał ktoś podobny problem?Mam przegląd za 2 tygodnie.Może gdzieś sie kable palą?Jeszcze jak dotykam bezpiecznika to one też kopią?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 15, 2007 10:26 przez daniel21kh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Regulator jet w alternatorze razem ze szczotkami. nowy kosztuje w granicach 50 zł.daniel21kh pisze:a gdzie ten regulator jest?i ile takie coś może kosztować,ale jak on poszedł to nieświeciły by te światła?
Zmierz napięcie na akumulatorze przy pracującym silniku powinno być w granicy 14V, jesli napęcie jest za wysokie to mogą ci się palić żarówki.
regulator jest z tyłu alternatora, pod takim plastikiem zasłaniajacym cay tyl. Jezeli bedziesz mial orginalny regulatr (bosh np) t zmien tylko szczotki, bo pewnie sie po prostu wytarly, pochodzi o wiele dłuzj niz zamiennik, a koszt 7zł zamiast 50zł za kiepska podrobke tez robi swoje OStatnio przez to przechodzilem w silniku 1.8 ABS
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz