Witam. Mam pytanko, jakis czas temu zmienilem opony na letnie z zimowych. Sa na tych samych felgach. Sa ta 14 calowe oponki 185/60. Zimowki byly takie same. Lecz po wymianie kierownica chodzi mi z 2 razy ciezej jak nie lepiej. Normalnie ciezej sie kreci niz w passacie 3 kombi bez wspomagania rowniez. I z tym nie przesadzam, bo mam porownanie akurat. Cisnienie z przodu w oponach mam 2.3 - wiecej pompowac juz raczej nie bede bo to juz raczej max... Dodam, ze na jakiejs powierzchni typu piasek, szutr kierownica chodzi lekko bez problemow. Przed wymiana w zakretach sobie jezdzilem jedna reka, teraz moge zapomniec o tym... Kola byly wywazane po zmianie opon.
I tu moje pytanie, czy opony o takiej samej szerokosci maja az tak duzy wplyw na krecenie kierownica ? Czy cos sie moglo spsuc w jakis sposob ? Ahha po wymianie zrobilem juz jakies 1kkm i nic sie nie zmienilo.
Pzdr
Opony po wymianie + kierownica ciezko chodzaca ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Techniacz
- Nowicjusz
- Kontakt:
Opony po wymianie + kierownica ciezko chodzaca ?
[img]http://images20.fotosik.pl/187/f9e74c258eaf6dce.jpg[/img]
Nie wazne czym, wazne jak.
Nie wazne czym, wazne jak.
- v.a.gmania
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mają .Techniacz pisze: I tu moje pytanie, czy opony o takiej samej szerokosci maja az tak duzy wplyw na krecenie kierownica ?
- i należy się z tego cieszyć , masz "mocniej trzymające" opony , lepsza przyczepność , lepsze hamulce.
Nie wybrzydzaj , niejeden Ci zazdrości
143@318 / 170@384 by Diagtronik