Kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka oleju
Od czasu do czasu jak jade to zaświeca sie oraz piszczy kontrolka oleju. Jest to jednorazowe pisknięcie i jednorazowe mignięcie. Co to może być i od czego moge zacząć sprawdzanie?? Oczywiście poziom oleju mam prawie na max
- v.a.gmania
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Kontrolka oleju
na początek zmień na filtr oleju na możliwie najlepszyBartosz_J pisze:Od czasu do czasu jak jade to zaświeca sie oraz piszczy kontrolka oleju. Jest to jednorazowe pisknięcie i jednorazowe mignięcie. Co to może być i od czego moge zacząć sprawdzanie?? Oczywiście poziom oleju mam prawie na max
a później zobaczymy,
problem Twój może też świadczyć o problemie pompy olejowej i panewek w silniku
albo samego czujnika
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Tu nie ma na co stawiać, jeśli ciśnienie oleju będzie dobre , to albo czujnik padł albo np. przewód gdzieś przerywa..adurweb pisze:Jeśli po sprawdzeniu ciśnienia okaże się, że jest dobre, to wtedy z tych trzech rzeczy na którą stawiasz?
Zamiast debatować - najpierw sprawdź ciśnienie, w pierwszym lepszym warsztacie ,grosze wezmą ,a będziesz miał jasność..
Nnie wiem jak dokąłdnie to w benzynie wyglada.. mialem podobny problem ale w dieslu... tam zawinił taki maly zaworek w chłodniczce oleju..ale jak juz mowilem nie wiem czy w benzynie tez taki jest
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
Moc jest Bogiem Prędkość Nałogiem Nitro Zabawą A Turbo Podstawą
Moc jest Bogiem Prędkość Nałogiem Nitro Zabawą A Turbo Podstawą
adurweb, najlepiej będzie jak zmizrzysz ciśnienie oleju to już się coś dowiesz. Kolejna czynność jak będzie za małe to zdjęcie miski i wyjęcie pompy i np. włożenie drugiej lub oględziny Twojej pompy. Ale pewniejsze będzie włożenie drugiej pompy i wtedy sprawdzenie ciśnienia. Jeśli będzie kicha to niestety remoncik silnika.
VR6 + STAG 300