Prolblem z układem chłodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prolblem z układem chłodzenia
Witam mam problem z ukladem chłodzenia w swoim golfie. A mianowicie slinik szybko sie nagrzewa nawet w trasie wentylotor cały czas musi się załączać dół chłodnicy i dolna rura od chłodnicy jest zimna. Tremostat jest dobry napewno wkładałem juz 3 różne i wcześniej je sprawdzałem nawet wyciągałem od znajomego od jego golfa dobry i tez sie to działo. Cały układ mam sprawny tak więc nie ma mowy z zapowietrzeniu bo za zkazdym razem ja wyjmowałem termostat to go póżniej odpowietrzałem.Czy to może być uszczelka od głowicy. Ale raczej jak mam golfa na lpg to by parownik szroniał a nic takiego sie nie dzieje.Prosze o pomoc co mam jeszcze sprawdzic.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Termostat dobrze wkładam bo to nie tylko ja wkladałem także mechanik i napewno te co wkładałem są dobre bo nawet z drugiego samochodu był wyciągany dobry. Włacznik wntylatora jest dobry wentylator się załacza dopiero powyżej 90 stopniach i niestety musi chodzic prawie caly czas bo on tak sie grzeje i szybko dochodzi do tej temperatury jak go odpale juz po przejechaniu 5-10 km naewt w trasie juz wentylator musi chodzic zeby go słchodzic.
- leviticus_1
- Nowicjusz
kolego ja nie wiem co jest z tymi 1.6-tkami.mam to samo..tyle że w jettcie ale to to samo..wymieniłem już chłodnice, ze trzy termostaty i dalej to samo..gotuje się..po 7,8 minutach odpalenia mam ponad 100 stopni..Ojciec podpowiedział mi że może być źle ustawiony zapłon ale nikt na forum mi nie podpowiedział..
Hm ale u mnie zapłon nie był ruszany od roku i wcześniej było dobrze. Tylko teraz po tej zimnie tak szaleje mi z tą tempertaurą.
[ Dodano: 05 Maj 2007 10:05 ]
Kolego od jetty moj znajomy mehcanik rozwiązał mi problem na jakiś czas wymontował całkiem termostat i jest dobrze na lato można tak jeździc.pozatym mechanik twierdzi ze to moze byc uszczelka pod głowica lub moze gdzie byc pęknięta głowica ALE MAM NADZIEJE ZE KTOS NA TYM FORUM SIĘ ZNAJDZIE KTO ROZWIĄZE NASZ PROBLEM.
[ Dodano: 05 Maj 2007 10:05 ]
Kolego od jetty moj znajomy mehcanik rozwiązał mi problem na jakiś czas wymontował całkiem termostat i jest dobrze na lato można tak jeździc.pozatym mechanik twierdzi ze to moze byc uszczelka pod głowica lub moze gdzie byc pęknięta głowica ALE MAM NADZIEJE ZE KTOS NA TYM FORUM SIĘ ZNAJDZIE KTO ROZWIĄZE NASZ PROBLEM.