Cieknie po silniku, krociec?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
a gdzie tam jest czujnik do demontowania?
uklad odpowietrza sie sam ponoc?
znalazlem króciec w jednym z aso w mojej okolicy, ale gosc mowi ze ma wiecej dziurek, wiec musze (u niego od razu) kupic tez zaslepke i zawleczke. czy mam cos takiego kupowac czy szukac takiego z odpowiednia liczba kanalikow?
uklad odpowietrza sie sam ponoc?
znalazlem króciec w jednym z aso w mojej okolicy, ale gosc mowi ze ma wiecej dziurek, wiec musze (u niego od razu) kupic tez zaslepke i zawleczke. czy mam cos takiego kupowac czy szukac takiego z odpowiednia liczba kanalikow?
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 12:48 przez longrunner, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mialem ten sam problem, myslałem, że mi idzie płyn do silnika, jeden fachowiec polecił wymaine uszczelki a okazało sie, ze ten kruciec byl pękniety. Po demontazu nie mogłęm się doszukac zadnego pęknięcia a plynu ubywało spori i w szybkim tempie. Wymienili go koszt 35 zł + 20 robocizna, tzreba było wszystko dokładnie oczyscic itp. Najlepiej odrazu zalać nowy płyn chłodniczy. teraz zrobiłem z 5000 km i nie bierze, płyn w zbiorniczku ciagle na tym samym poziomie. Polecam wymeinic tą częsc bo i koszt nie wielki i przestaniesz sie martwic . Pozdro
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
można osobno tylko trzeba dać wymiar, ale lepiej kupić nowy króciec razem z oringiem. Obejrzeć dokładnie powierzchnię głowicy pod króćcem, jeśkli są wżery w metalu koniecznie oczyścić, wypełnić wżery klejem dwuskladnikowym do metalu ( w każdym sklepie moto dostaniesz), poczekac godzinkę aż wyschnie, wyszlifować papierem drobnym ściernym i dopiero zakręcać z umiarem bo króćće podroby są marnej jakości.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
czy jest króciec dobry to zobaczysz po odkręceniu, z reguly powierzchnię przylegającą do głowicy ma już krzywą. Jeśli są głębokie wżery silikon nie pomoże, przekonałem się sam i więcej tego błędu nie zrobię. Wyrównana powierzchnia +dobry króciec+oring= udana naprawa. Z silikonem uda się albo nie. Z silkonem bez oringu nie uda się prawie napewno
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: