Cieknie po silniku, krociec?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

longrunner
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: longrunner » pt cze 08, 2007 10:50

a gdzie tam jest czujnik do demontowania?
uklad odpowietrza sie sam ponoc?

znalazlem króciec w jednym z aso w mojej okolicy, ale gosc mowi ze ma wiecej dziurek, wiec musze (u niego od razu) kupic tez zaslepke i zawleczke. czy mam cos takiego kupowac czy szukac takiego z odpowiednia liczba kanalikow?
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 12:48 przez longrunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
korsarz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korsarz » pt cze 08, 2007 12:50

ja mialem ten sam problem, myslałem, że mi idzie płyn do silnika, jeden fachowiec polecił wymaine uszczelki a okazało sie, ze ten kruciec byl pękniety. Po demontazu nie mogłęm się doszukac zadnego pęknięcia a plynu ubywało spori i w szybkim tempie. Wymienili go koszt 35 zł + 20 robocizna, tzreba było wszystko dokładnie oczyscic itp. Najlepiej odrazu zalać nowy płyn chłodniczy. teraz zrobiłem z 5000 km i nie bierze, płyn w zbiorniczku ciagle na tym samym poziomie. Polecam wymeinic tą częsc bo i koszt nie wielki i przestaniesz sie martwic :). Pozdro

Awatar użytkownika
flatron316
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: flatron316 » czw gru 06, 2007 21:04

A czym można uszczelnić jak cieknie pomiedzy tym króćcem a silnikiem?
I co za oringi czy uszczelki są tam potrzebne i czy można je kupić osobno bez króćca?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 06, 2007 21:13

można osobno tylko trzeba dać wymiar, ale lepiej kupić nowy króciec razem z oringiem. Obejrzeć dokładnie powierzchnię głowicy pod króćcem, jeśkli są wżery w metalu koniecznie oczyścić, wypełnić wżery klejem dwuskladnikowym do metalu ( w każdym sklepie moto dostaniesz), poczekac godzinkę aż wyschnie, wyszlifować papierem drobnym ściernym i dopiero zakręcać z umiarem bo króćće podroby są marnej jakości.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
flatron316
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: flatron316 » czw gru 06, 2007 21:21

A nie lepiej dać sam klej i nie wiem jakiś silikon na 300° + ew oringi ?
Potrzeba zmieniać cały króciec jak jest on sprawny?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 06, 2007 21:31

czy jest króciec dobry to zobaczysz po odkręceniu, z reguly powierzchnię przylegającą do głowicy ma już krzywą. Jeśli są głębokie wżery silikon nie pomoże, przekonałem się sam i więcej tego błędu nie zrobię. Wyrównana powierzchnia +dobry króciec+oring= udana naprawa. Z silikonem uda się albo nie. Z silkonem bez oringu nie uda się prawie napewno

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
flatron316
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: flatron316 » czw gru 06, 2007 21:39

Oki a wiec oring nowy tylko jak piszesz że sa różne wymiary to musze najpierw wyjąć stary
Dzieki za rade

Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”