Witam.
Jak w temacie, podczas jazdy czuję dziwne bicie kół, odczuwalne najbardziej przy 170 km/h
Dwóch diagnostów, z różnych stacji stwierdziło że zawieszenie i układ kierowniczy ok.
Mimo tego zmieniłem tuleje na wahaczach i zrobiłem pełną geometrię i dalej czuć bicie, czasem jest to jakby opony miały guza a czasami podczas jazdy na równym asfalcie czuję jakby woziło mnie delikatnie na boki. Przekładnia kierownicza nie stuka (mam wspomaganie), ale przy cofaniu na maksymalnie skręconych kołach jak ruszam coś stuka jednorazowo.
Dodam, że wg diagnosty niedługo padną mi przednie amory.
Co to może być? Help!
Dziwne bicie kół
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stan amortyzatorów ma duże znaczenie na przyleganie kół do nawierzchni, tak wiec przy szybkiej jeździe koła mogą podskakiwać na małych nierównościach i stąd to bicie, koła masz napewno sprawdzone (stan opon i wyważenia)?, co to stuku przy cofaniu może być tak że któryś zew. przegub sie kończySlavio pisze:Dodam, że wg diagnosty niedługo padną mi przednie amory.
...
Sorry.
Zapomniałem napisać że opony roczne i sprawdzone u fachowca, felgi proste a koła wyważone.
Ok. Zobaczymy co mi powie diagnosta teraz o amorach bo niedługo przegląd.
A przy cofaniu nie stuka cyklicznie jak przegub tylko stuka raz i cisza.
Zapomniałem napisać że opony roczne i sprawdzone u fachowca, felgi proste a koła wyważone.
Ok. Zobaczymy co mi powie diagnosta teraz o amorach bo niedługo przegląd.
A przy cofaniu nie stuka cyklicznie jak przegub tylko stuka raz i cisza.
Ostatnio zmieniony pn cze 18, 2007 14:49 przez Slavio, łącznie zmieniany 1 raz.