Króciec - wymiana krok po kroku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Króciec - wymiana krok po kroku
Panowie,
Ponieważ mam do wymiany króciec postanowiłem zrobić fotoporadę.Może przyda się innym. Fotoporada będzie szła powoli z racji na napotykane problemy. Mam nadzieję, że pomożecie je rozwiązać.
1) aby wymontować króciec powinnismy najpierw odłączyć 3 rurki do niego prowadzące, są zaciśnięte opaskami sprężynowymi. Miś fazi udzielił pod spodem porady jak to zrobić - działa Opaski na zdjęciu.
2) po zdjęciu przewodów (uwaga na wyciekającą wodę!) wyciągamy czujnik temperatury czo to to jest za licho
3) kolejny etap: odkręcenie króćca od bloku silnika. jedna sruba u góry, dwie na dole. ja napotkałem problem z tą pierwszą - ma wyrobioną główkę i nie mogę jej odkręcić (klucz się slizga) - jakieś porady jak sobie z nią poradzić?
Ponieważ mam do wymiany króciec postanowiłem zrobić fotoporadę.Może przyda się innym. Fotoporada będzie szła powoli z racji na napotykane problemy. Mam nadzieję, że pomożecie je rozwiązać.
1) aby wymontować króciec powinnismy najpierw odłączyć 3 rurki do niego prowadzące, są zaciśnięte opaskami sprężynowymi. Miś fazi udzielił pod spodem porady jak to zrobić - działa Opaski na zdjęciu.
2) po zdjęciu przewodów (uwaga na wyciekającą wodę!) wyciągamy czujnik temperatury czo to to jest za licho
3) kolejny etap: odkręcenie króćca od bloku silnika. jedna sruba u góry, dwie na dole. ja napotkałem problem z tą pierwszą - ma wyrobioną główkę i nie mogę jej odkręcić (klucz się slizga) - jakieś porady jak sobie z nią poradzić?
Ostatnio zmieniony czw cze 21, 2007 22:00 przez longrunner, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
łapiesz oba końce kombinerkami i zciskasz do końca , potem zsuwasz opaske , tylko jak masz małe rozwarcie kleszczy i po zdjęciu z krućca to rozpierają sie konce jeszcze więcej , tak więc przy zakładaniu moze Ci sie juz nie uda ich złapać razem
[ Dodano: 21 Cze 2007 18:31 ]
da sie bo one są ze sprężystej blachy , są wielokrotnego uzytku
[ Dodano: 21 Cze 2007 18:31 ]
da sie bo one są ze sprężystej blachy , są wielokrotnego uzytku
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja widze 2 wyjścia :
1.jest taki klucz wygląda jak kombinerki ale ma w rączce pokrętło do ściskania
gwarantuje ze tym wszystko odkręcisz - spytaj w sklepie z narzędziami .
http://www.uniortools.com/cgi-bin/cms.c ... gQI9VMd1PU
2. stary króciec jest do wyrzucenia i tak to połam go i dostaniesz sie do śruby
przeciez to plastik jest
1.jest taki klucz wygląda jak kombinerki ale ma w rączce pokrętło do ściskania
gwarantuje ze tym wszystko odkręcisz - spytaj w sklepie z narzędziami .
http://www.uniortools.com/cgi-bin/cms.c ... gQI9VMd1PU
2. stary króciec jest do wyrzucenia i tak to połam go i dostaniesz sie do śruby
przeciez to plastik jest
Ostatnio zmieniony czw cze 21, 2007 22:25 przez zoso8894, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: