Woda w środku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w środku
Panowie Jeszcze jeden problem Jak sprawdzic w prosty sposób którędy przecieka woda do wnętrza auta Czy wie ktoś może gdzie są rozłożone przewody odprowadzające wodę np. z szyberdachu Będę wdzięczny za odp
Sprawdź czy dobrze zamykasz szyberdach, musisz to robić z wyczuciem nie do końca zamykaj , u mnie też tak było jak do końca zamykałem to z tyłu zaciekał mi , później go wyczułem i jest ok, na zewnątrz nie powinien być równo z dachem w każdym bądź razie u mnie tak było. Póżniej zamykałem go centralnym i sam dobrze ustawiał mi się, no ale teraz popsuł mi się centralny i znowu muszę go z wyczuciem zamykać.
mam mkIII kombi z elektrycznym szyberdachem, przewody odprowadzające wode idą pierwszymi słupkami. Po otworzeniu szyber widać z przodu 2 otwory które są połączone plastikowymi rurkami z odpływem umieszczonym poniżej górnego zawiasu drzwi przednich. Tam są takie gumowe odprowadzacze wody w których może się zbierać piasek. Najlepiej jak są suche lekko je poruszać, piach wyleci i można sprawdzić odpływ wody.
Musialem podregulować troszkę szyberdach bo świszczał podczas jazdy Poniewąz przewody odprowadzające idą do tylnich błotników Ja mam mokro pod nogami kierowcy (pasażera nie wiem nie podnosiłem dywanika) i co najważniejsze jest mokro między filcami wyciszającymi a blachą podłogi więc pewnie ta woda skąś podcieka Tylko skąd ????? Może z podszybia gdzie można znaleźć rozkład wężyków odprowadzających wodę linki do stron z książkami nie działają
Ja tez mialem z tym problem :/
Golf 3 '92
W moim odporwadzienie idzie w przednich slupkach po obu stronach.
Kiedys przy wieelkiej ulewie zrobil mi sie basen w aucie
Rozebralem wszystko i ustalilem ze woda leciala w dwoch miejscach
1. Na wysokosci zawiasu plastikowa rurka wchodzi w gumowe kolanko ktorym woda wychodzi na zewnatrz.
Bylo bardzo duzo wody , zapchalo sie i ta rurka wyskoczyla z kolanka.
Widac ja jak sie wyjmie z deski roz kratke i glosnik. Trzeba sobe tylko posiwiecic.
2. Nie wiem jak jest u ciebie bo widze ze mlodszy model.
Ale w moim jak bylo zapchane to rynienka od szyber dachu sie zapelniala.
I woda sie przelewala przez nia.
Ciezko mi to opisac ale co ciekawe woda sie nie przelewala do srodka tylko na druga strone.
A wiec ciekla wzdluz slupka. Leciala w srodku tego plastiku na slupku. Nie bylo sladu na podsufitce wcale. A jednak lecialo.
Golf 3 '92
W moim odporwadzienie idzie w przednich slupkach po obu stronach.
Kiedys przy wieelkiej ulewie zrobil mi sie basen w aucie
Rozebralem wszystko i ustalilem ze woda leciala w dwoch miejscach
1. Na wysokosci zawiasu plastikowa rurka wchodzi w gumowe kolanko ktorym woda wychodzi na zewnatrz.
Bylo bardzo duzo wody , zapchalo sie i ta rurka wyskoczyla z kolanka.
Widac ja jak sie wyjmie z deski roz kratke i glosnik. Trzeba sobe tylko posiwiecic.
2. Nie wiem jak jest u ciebie bo widze ze mlodszy model.
Ale w moim jak bylo zapchane to rynienka od szyber dachu sie zapelniala.
I woda sie przelewala przez nia.
Ciezko mi to opisac ale co ciekawe woda sie nie przelewala do srodka tylko na druga strone.
A wiec ciekla wzdluz slupka. Leciala w srodku tego plastiku na slupku. Nie bylo sladu na podsufitce wcale. A jednak lecialo.