Witam serdecznie.
Mam pewien problem z silnikiem ABU z golfa 3 (1.6 75KM)
silnik ten włozyłem do Polo 2f, ze wzgledu na fakt ze miska od silnika z golfa ABU jest głebsza, załozyłem miskę od polo 1.3 AAV (zeby nie szorowac po ziemi przy glebie )
Problem w tym że w silniku 1.6 nie było bagnetu i musiałem uzyc bagnetu od starego silnika 1.3
W silniku 1.3 wchodziło ok 3,5 litro oleju, do silnika 1.6 z miska od 1.3 weszło mi prawie 4.5 litra i czesto sie zdaza ze wywala mi olej przez odmę, odma została dobrze wyczyszczona wiec zakładam że bagnet od 1.3 jest za krótki do 1.6 i w tym siniku stan jego jest za wysoki.
Prośba : czy ktoś ż uzytkowników golfa 3 z silnikiem ABU mógłby zmierzyc długość bagnetu ?? I ile oleju powinno byc w tym silniku z orginalna miską?
ABU 1.6 długość bagnetu od oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marian g40
- Nowicjusz
- Kontakt:
Proszę bardzo tak wygląda oryginalny bagnet z abu co do ilości wlanego oleju to mi wchodzi 4,5 litra razem z wymiana filtra
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- marian g40
- Nowicjusz
- Kontakt: