guti, masz racje !! Pełno jest takich zasranch naciągaczy !!!
Bo przeciez Ci nie ppowie ze to najprostsza przyczyna !! bo by zarobił tylko 30 zł !!! a tak to weźmie od razu 150 !! po co najpierw sprawdzać tańsze rozwiązania :PPPP
Dziwne cykanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Dziwne cykanie
chłopaki tez mam ten problem kupiłem golfika silnicze spoko chodził.jak to po zakupie pasowało by wymienic olej itd.odstawiłem go do magika wymienił niby to olej na taki jak był wlany po przejechani 600 kilometrów odezwało sie własnie wasze cykanie i to takie ze aż i mnie to bolało.gosc wlał ni jakies kupa zjechałem go na maxa az preawie sie rozpłakał.i niby to nowy olej poszedło w rzyke:)wygladał jak by przejechał by na nim ze 20 golfów.kupiłem nowy olej castrol gtx czy cos takiego 10w40 półsyntetyk i wieżcie mi ze wszystko ucichło.nie oddawajcie samochodu do jakiegos wieska z pod przystanku bo oni tak w h.. graja nie gine.w sumie to mój olfik ma juz przejechane ćwierc mili:)ale jedzie i moim zdanie bedzie jeszcze jechał i jechał.pozdro dla wszystkich.narracja
A nie lepiej od razu wymienić wszystkie regulatory zaworów?? (u mnie to było powodem cykania) - jest ich 8, koszt ok. 30 za sztuke. Dojdzie koszt uszczelki pod pokrywę zaworów, filtr oleju, olej. Będziesz miał pewność że wszystko będzie OK.Brejna pisze:Witam,nawiązując do mojego CYKANIA zmieniłem olej na castrol 15w 40i tydzień po zmianie było ok,aż do dzisiaj! po porannym odpaleniu cykanie wróciło,wymiana popychacza chyba mnie nie ominie, tylko jeszcze jeden problem? który to popychacz?
Do tego jeżeli będzie Ci to robił mechanior a nie Ty sam - zapłacisz raz za robociznę. A nie wiadomo kiedy następny zacznie świrować i znowu trzeba będzie kasę szykować dla mechanika oraz na filtry uszczelki i inne duperele.
Pzdr
pozdrawiam
gajczak
gajczak