Chłopaki !
Niestety będąc właścicielem golfa nie jestem jakkolwiek światły na temat tego co sie dzieje pod maską ... dlatego pytam Was,
Problem polega na tym, że z "otworu technologicznego", wg ksiązki do golfa, który znajduje się z tyłu silnika patrząc stojąc przed przodem auta CIEKNIE WODA, cienką stróżką, którą porównać mógłbym do stróżki ze zraszacza do kwiatów...
czy znajduje się tam jakiś korek, śruba, guma, uszczelka .... co to za cholerstwo jest i ... jak bardzo poważna może być naprawa?
Auto trafi do warsztatu, jednak w dopiero w przyszłym tygodniu ... dlatego pytam Was, bo ciekawość mnie zjada (i obawy!)
co to jest "otwór technologiczny" w bloku silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Potrzebny jest przy produkcji silnika. Potem zbędny. Są do tego metalowe zaślepki. A Ty do czasu naprawy uważaj tylko żeby płynu chłodzącego nie brakło w zbiorniczku bo przegrzejesz silnik.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ano właśnie, uważam bardzo .... ale wszystko przemawia za tym, że jeszcze coś jest nie tak, coś spowodowało problem z zaślepką ...
Wentylator się nigdy nie włącza, dolna rura od chłodnicy jest zimna, ... ogrzewania brak ....
ehh, trza czekać na mechanika
[ Dodano: Czw Sie 02, 2007 8:28 pm ]
kurde, czy to prawda, że aby wymienić zaślepkę otworu technologicznego należy WYJĄĆ silnik ?
(na rys. oznaczona numerem 7)
aktualnie woda przez ten otwór ucieka z prędkością ocenioną przeze mnie na 1litr na 1minute
zastanawiam się czy dałoby się coś zrobić, aby samochodem przejechać 100km (do ulubionego-rodzimego-zaufanego zakładu mechanicznego)... Może jakiś super klej-wypełniacz, inny wynalazek ? :/
Wentylator się nigdy nie włącza, dolna rura od chłodnicy jest zimna, ... ogrzewania brak ....
ehh, trza czekać na mechanika
[ Dodano: Czw Sie 02, 2007 8:28 pm ]
kurde, czy to prawda, że aby wymienić zaślepkę otworu technologicznego należy WYJĄĆ silnik ?
(na rys. oznaczona numerem 7)
aktualnie woda przez ten otwór ucieka z prędkością ocenioną przeze mnie na 1litr na 1minute
zastanawiam się czy dałoby się coś zrobić, aby samochodem przejechać 100km (do ulubionego-rodzimego-zaufanego zakładu mechanicznego)... Może jakiś super klej-wypełniacz, inny wynalazek ? :/