Nie chce zapalić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wolu
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie chce zapalić
Witam! problem mój polega na tym ze auto cały czas zapalało mi bez problemu , aż nagle wyłączyłem go dosłownie na minutę i jak chciałem odpalić to już kicha, ciągnięcie na holu nic nie dało, wymieniłem dziś cewkę palec na nowy bo były w opłakanym stanie, potem nowe świece i dalej nic, auto jak jest ciągnięte na holu to załapie na wysokich obrotach a na niskich juz gaśnie, podejrzewam ze mnożę to być moduł od cewki ale nie jestem pewien na 100% ...
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie ciągnij go na holu przeskoczy Ci pasek nie dość że wydasz kupe kasy to troche roboty to jest.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
jak się grzeje dochodzi małe napięcie czyli taki styk albo już jest felerna
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
jak nie ma iskry podczas kręcenia to albo czujnik halla aparatu zapłonowego albo cewka. Czy włącza się pompka paliwa po przekręceniu zapłonu? Jeśli tak to paliwo na rozruch powinno być. A czy jak kręcisz go rozrusznikiem to wówczas podnosi się lekko wskazówka obrotomierza (jeśli taką posiadasz)? Jeśli tak to wymień cewkę a jak nie to halla.