nie mam mfa
ale wskaźnik pokazuje na wlączonej kilmie w korku w upalny dzień 110
upalny dzień + klima = temp silnika 110stopni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Często ludzie ostatnio piszą o rozwałce wirnika pompy wody, można było zajrzeć na to zmieniając termostat. 110 cały czas na klimie to niewątpliwie za dużo, a wskazania chyba masz dobre bo jak piszesz wentylator włącza się przy właściwych temperaturach.
Można by jeszcze upewnić się czy silnik wentylatora nie jest jakiś za slaby, wymieniony lub coś w tym stylu
Można by jeszcze upewnić się czy silnik wentylatora nie jest jakiś za slaby, wymieniony lub coś w tym stylu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pewnie że to może być wina pompy, ale skoro ją zmieniałeś to chyba jest dobra. Sprawdzałeś nie urwał się paseczek klinowy napędzający drugi wentylator?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
No nie wiem, wydaj mi się że brak drugiego wentyla jest winą, przecież właśnie w upał jego brak będzie się objawiał przede wszystkim.
A orientujesz się czy masz dokładaną klimę diavi czy oryginalną VW.
Ja uważam że musisz się rozglądnąć za pasem przednim z dwoma wiatrakami jak ma być i problem zniknie.
Ja sam klimy nie mam, ale żonka w GTI ma, jak na takim upale około 30 stopni włącza klimę to praktycznie non stop wentylatory chodzą na drugim biegu przy wolniejszej jeździe w mieście, a temperatura sięga 100 stopni. A ty tego drugiego wentylatora nie masz więc się nie dziw przegrzewaniu.
A orientujesz się czy masz dokładaną klimę diavi czy oryginalną VW.
Ja uważam że musisz się rozglądnąć za pasem przednim z dwoma wiatrakami jak ma być i problem zniknie.
Ja sam klimy nie mam, ale żonka w GTI ma, jak na takim upale około 30 stopni włącza klimę to praktycznie non stop wentylatory chodzą na drugim biegu przy wolniejszej jeździe w mieście, a temperatura sięga 100 stopni. A ty tego drugiego wentylatora nie masz więc się nie dziw przegrzewaniu.